Bokrecension: Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Mitt hjärta går på
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-136-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 221

Handling

Den 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic.

På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar. 

När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan. 

Mitt omdöme

Christoffer Holst är en favorit, älskar verkligen hans böcker. Detta är hans debutbok läste jag mig till efter att jag hade läst ut den. Det här är precis som Christoffers tidigare böcker jag läst otroligt charmigt och mysigt.

En underbar bok om hur det är att bli kär och vara kär, en kärleksberättelse mellan två unga män. Det jag gillar allra bäst i boken är att det är just kärlek mellan två män. Samt att det inte är en stor grej, att de aldrig behöver komma ut utan att omgivningen är så accepterade.

Det är befriande att inte behöva läsa om en förälder som har åsikter, hur omgivningen ska reagera, eller något som helst som kan skapa problem när två av samma kön blir kära. Jag anser att kärlek är kärlek men alla är ju inte av den åsikten tyvärr.

Här är allt som vanligt och ingen reagerar på deras kärlek, så befriande.

Så fint att läsa om Pontus och Chavve, jag gillar dem båda väldigt mycket och tar till mig dem båda.

Vill att det ska gå bra för dem, som par, som enskilda.

Väldigt trevligt att läsa om Chavves passion för bakning då jag själv tycker om att baka.
Pontus har även en sån härlig familj som jag också tar till mig.

Jag gillar Chrisoffers språk, blandningen mellan humor och allvar är perfekt.

Inlägg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇