Bokrecension: Minns du den stad av Per Anders Fogelström

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Ett nytt sekel, ett nytt samhälle, en ny stad: under 1900-talets första år blir Stockholm en storstad – gammalt rivs och nytt byggs upp. Kriser och storstrejker men också stora framsteg som påverkar vardagen även för arbetarfamiljen på Fjällgatan på Söder.

Mitt omdöme

Detta är tredje boken i Per Anders Fogelströms klassiska romanserie Stad. De två tidigare böckerna, Mina drömmars stad och Barn av sin stad, tyckte jag var väldigt mycket om och likadant är det med den här boken som utspelar sig mellan åren 1900 – 1925. Det är så intressant att följa karaktärernas fortsatta öden och äventyr, och se hur det moderna Stockholm växer fram.

Eftersom man som läsare får följa karaktärerna genom flera böcker, från födsel till död, etablerar man en relation till dem.

Det känns som om jag känner Emelie, som om jag sitter tillsammans med henne, Jenny, Maj och de andra, och dricker kaffe i den lilla lägenheten. Fogelström skriver mästerligt – medryckade och starkt. Dessutom är boken och serien en fantastisk historielektion.

Jag rekommenderar alla att läsa den här bokserien. Den ger verkligen en inblick i hur mycket samhället förändrats på bara hundra år.

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇