Bokrecension: Min fars hemlighet av Sara Blaedel

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Min fars hemlighet
Författare: Sara Blaedel
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-7795-231-2
Original titel: Bademandens datter
Antal sidor: 411

Handling

NÀr Ilka Jensen fÄr veta att hennes far har dött i USA och att hon Àr omnÀmnd i hans testamente kommer nyheten som en chock. Den 40-Äriga skolfotografen har nÀmligen inte hört av honom sedan han stack ifrÄn familjen nÀr Ilka var sju Är.

Eftersom saknaden efter pappan har pÄverkat Ilka djupt beslutar hon sig för att resa till USA. Inte för att hon Àr intresserad av sjÀlva arvet, utan för att försöka fÄ svar pÄ sina frÄgor. Varför stack han bara och lÀt bli att höra av sig? Hur blev hans liv? Och vem var han egentligen?

Det blir dock mer komplicerat Àn Ilka förutsett. Hon möter pappas nya mycket skeptiska familj och det verkar som om hennes far haft en hel del att följa. Ilka Àr dock inte den som lÄter sig avvisas, hon börjar grÀva i pappans förflutna. 

Kommentar

Detta Àr den första delen i en trilogi. Jag har tidigare för mÄnga herrans Är sedan lÀst en deckare av denna författare, minns att jag verkligen gillade den men sedan har det inte blivit av att jag lÀst nÄgot mer av henne trots att jag velat.

“Min fars hemlighet” Ă€r ingen deckare men en spĂ€nnande och vĂ€lskriven bok om familjehemligheter.

EmellanÄt kunde jag uppleva boken som lite lÄngdragen och seg, den var helt enkelt lite för lÄng för sitt eget bÀsta. Tror historien skulle vinna lite pÄ att hade varit kortare. BerÀttelsen utspelar sig till större delen pÄ en begravningsbyrÄ, kan ju kÀnnas sorgligt oh tragiskt att lÀsa om det. Men det var faktiskt intressant att följa karaktÀrernas arbete dÀr.

Jag gillade karaktÀrerna, de Àr vÀldigt fÀrgstarka och jag vill verkligen veta mer om dem. Varför Àr pappans nya familj sÄ avstÄndstagande mot Ilka?! Varför beter sig nunnan som hon gör? Om jag lÀst pÄ rÀtt kommer del 2 i juni. Vill verkligen veta mer.

Till sist, ett extra stort plus till det otroligt vackra omslaget!

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇