Bokrecension: Midnattskronan av Sarah J. Maas

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Midnattskronan
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Glastronen #2
Sidor: 416
Recex: Ja

Spoilervarning! Boken ingÄr i en serie, spoilers frÄn tidigare böcker förekommer.

ArtonÄriga Celaena Sardothien Àr skarp, modig och vacker. En fullÀndad förförerska och den bÀsta lönnmördare hennes vÀrld nÄgonsin skÄdat. Men Àven om hon vunnit kungens lönnmördartÀvling och dÀrmed blivit hans kÀmpe, har hon varken friheten att fatta sina egna beslut eller att följa sitt hjÀrta.

Endoviers hemska saltgruvor, dĂ€r hon hölls som slavarbetare före tĂ€vlingen, var ingenting för henne jĂ€mfört med hur det Ă€r att leva bunden till sin vĂ€rsta fiende – en kung vars styre Ă€r sĂ„ ondskefullt att det tycks omöjligt att utmana.

Celaena stÀlls inför hopplösa val. Ska hon utföra kallblodiga mord för mannen hon hatar? Eller riskera att skicka dem hon Àlskar i döden? Hon mÄste vÀlja vad hon ska slÄss för: sin överlevnad, sin kÀrlek eller rikets framtid. För en lönnmördare kan inte fÄ allt. Och om hon ÀndÄ försöker riskerar hon att gÄ under. 

Jag tror inte att det undangÄr nÄgon som tittar in pÄ den hÀr bloggen emllenÄt hur mycket jag Àlskar Sarah J. Maas och hennes Throne of Glass serie. Jag har lÀst serien flera gÄnger pÄ engelska, men nu nÀr den slÀpps pÄ svenska sÄ blir det som kÀrlek pÄ nytt igen. Precis som jag nÀmnde i min recension av första boken sÄ Àr jag vÀldigt imponerad av översÀttningen (Àven om det fortfarande stör mig att man översÀtter namnen ocksÄ) och jag tycker att sprÄket fÄngar samma kÀnsla som i orginalet. Vilket Àr riktigt fantastiskt gjort.

Handlingen i sig Àr enastÄende bortom ord! Det Àr liksom hÀr som hela grunden för fortsÀttningen av serien lÀggs. Farten Àr kanske inte lika hög som i Glastronen, men det gör inget för detaljerna runt i kring Àr desto mer fantastiska. Det finns scener i den hÀr boken som, trots att det hÀr var min femte omlÀsning, ger mig gÄshud över hela kroppen. Nehemia. Scenen med sÄngerskan. Avslöjandena i slutet. Och slutet, dessutom..wow, bara wow.

Älskar karaktĂ€rerna. Celaena kan vara den bĂ€sta kvinnliga karaktĂ€ren nĂ„gonsin. Chaol och Dorian Ă€r vansinnigt bra. Och Ă€ven om jag hĂ€r föredrar Celaena med Chaol sĂ„ Ă€r det ingen tvekan om att Dorian Ă€r min favorit av de manliga karaktĂ€rerna genom hela seriens gĂ„ng.

Midnattskronan Àr sÄ enastÄende att jag saknar ord. Jag Àr ledsen, men George R.R. Martin, Brandon Sanderson och gÀnget kan slÀnga sig i vÀggen. För det hÀr..det hÀr Àr den bÀsta fantasyboken som finns. LÀs och lÀs nu!

10 / 10 👍

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi Ă€r, som namnet pĂ„ sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har dĂ€rför valt att starta den hĂ€r sajten i syfte att publicera vĂ„ra alldeles egna boktips i hopp om att det hjĂ€lper mĂ€nniskor dĂ€r ute att finna en ny bok att blĂ€ddra i eller en ny ljudbok att lyssna pĂ„ 🎧

Just nu kan du lyssna pĂ„ ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjĂ€nsten Nextory, nĂ„got vi Ă€r vĂ€ldigt mĂ„na att tipsa om dĂ„ vi tycker det Ă€r en helt fantastisk deal. Se Ă€ven till att se vĂ„r stora jĂ€mförelse av de olika ljudbokstjĂ€nsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inlÀggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇