Bokrecension: Manhattan transfer av Katja Hvenmark-Nilsson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Manhattan transfer
Författare: Katja Hvenmark-Nilsson
Förlag: Hoi Förlag
ISBN: 978-91-7697-083-16
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 283

Handling

Manhattan Transfer Àr en rapp feelgood om Vienna Anderzén frÄn Linköping som efter en traumatisk separation reser ensam till New York. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn och upptÀcker plötsligt nya sidor av sig sjÀlv i sÀllskap med den sargade levnadskonstnÀren Courtney Wilson och hunden Play. 

Vilsen i New York blir en omtumlande inre och yttre resa, och hon inser hur mycket en mÀnniska kan förÀndras av en ny geografisk och social kontext. NÀr Vienna slutar vara turist och kastas rÀtt in i stadens hÄrda livsvillkor inser hon vidden av sin kapacitet.

För att överleva och vinna i betongdjungeln mÄste hon slÀnga prÀktigheten och kontrollbehovet Ät sidan och bli streetsmart. 

Mitt omdöme

Jag fick ett trevligt meddelande av författaren om jag ville lÀsa den hÀr boken. Feelgood och New York och jag tackade snabbt ja.

“Manhattan transfer” Ă€r en feelgood roman bok om att hitta sig sjĂ€lv, att vĂ„ga, att lĂ€mna sitt nuvarande liv och börja om samt att jaga sina drömmar. Jag har varit i New York tvĂ„ gĂ„nger, Ă€lskar den staden och vill Ă„ka tillbaka snart igen.

Det finns sÄ mycket att se och uppelva i staden som aldrig sover. Författaren sjÀlv har bott dÀr i ett Är, hennes kÀrlek för staden lyser verkligen igenom. Det Àr en fartfylld historia med humoristiska inslag som spontant drar till New York efter ett sprucket förhÄllande.

Det Àr en hÀrlig bok men en rad spÀnnande karaktÀrer. Jag kan dock inte lÄta bli att störa mig pÄ Vienna emellanÄt. Hon kÀmpar sÄ hÄrt med att passa in sÄ till den mildra grad att hon tappar bort sig sjÀlv.

Jag upplevde henne Àven som vÀldigt naiv och godtrogen, men jag hejar pÄ henne och vill att allt ska gÄ vÀgen för henne.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇