Bokrecension: Magic Love Pixie av Sofia Stenström

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Sofia Stenströms debutroman heter Magic Love Pixie (Norstedts, 2020). Det handlar om Nadja som växer upp med en mamma som lever i sin egen lilla värld, men älskar sin dotter jättemycket. Mormor säger att de är spiritister och dukar åt morfar fastän han är död.

Nadjas bästa vän heter Angelica och bor granne med Nadja. Nadja växer upp, jobbar extra, träffar en karl som skulle kunna vara hennes pappa och som kallas för Demonen. Män är mystiska väsen tycker Nadja, men kastar sig obetänkligt in i relationen. 

Källa: Norstedts.se  Svenska författare tycker jag ibland har en viss stil och Sofia Stenström är ett skolboksexempel på denna stil tycker jag; ett lågmält språk, raka berättelser som inte väjer för det tunga och svåra – men också skrivet i ett sammanhang som jag inte riktigt tycker om. Kanske är det stämningen, atmossfären, men jag tycker inte om det.

Jo, jag vet att hon har blivit hyllad för sina andra böcker (poesi) och översättningsarbeten (Fallada och Jelinek) men för mig är Stenström för…modern. Hon skriver om viktiga saker på ett sådant sätt att jag inte kan ta det på allvar. Jag vet inte vad det är och jag kan inte förklara mig bättre än så.

Inlägg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇