Bokrecension: Ljuskällan av Hanna Landahl

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Ljuskällan
Författare: Hanna Landahl
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-7795-221-3
Antal sidor: 304

Handling

Staffan och Anna gör så gott de kan. I sin relation, på jobbet och som människor som just nu råkar leva på den allt varmare planeten Jorden.

I alla fall tycker Staffan det, men hans fru börjar tvivla.

Skulle inte en annan livsstil kunna vara bra inte bra för klimatet, utan också för dem själva?

När Anna av en slump besöker ekobyn Ljuskällan känner hon sig efter månader av nedstämdhet mer tillfreds än på länge. Och Staffan vill såklart också leva mer hållbart. Fast kanske mest av allt se Anna le lite oftare.

Så ekobyn kanske ändå kan vara precis vad deras familj behöver? Väl installerade i det röda torpet känner sig Anna som hemma direkt medan Staffan gör sitt bästa för att hantera biodlaruppdraget och invånarnas självgodhet.

Mitt omdöme

Ljuskällan är den fristående fortsättningen på “Under två timmar” som jag läste 2018. I “Ljuskällan” får vi återse Staffan och hans fru Anna.

Ljuskällan är aktuell då det här med klimatångest, klimat och miljö är så aktuellt idag, och vad vi gör med vår planet. Här kretsar den hur en familj ska hantera den.

I den här boken är det mer fokus på Anna än Staffan. Jag måste säga att ag hade lite svårt för henne och upplevde henne och de val hon gör som egoistisk. Jag hade kanske svårt att förstå de val hon gör och hur de påverkar hennes omgivning och familj.

Jag förstår att hon mår bättre av dem men de påverkar så många runt omkring henne också.

Slutet kändes som väntat så jag blev inte så förvånad.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇