Lär dig nå dina mål och se till att ha kul på vägen med Antoni Lacinais bok

Beräknad lästid: 7 minuter ⏳

Chansen är stor att mängder av mål passerar ditt sinne varje dag.

Det finns saker du vill åstadkomma idag, nästa vecka och även nästa år på din att-göra-lista. Genom att förvandla den att-göra-listan till konkreta delmål som inte är allt för svåra att uppnå kan du bli mer motiverad till att fortsätta för att slutligen uppnå det stora målet.

Detta är, som vi alla vet, mycket lättare sagt än gjort.

Förstå mål

Att uppnå mål är inte så enkelt som att bara tänka på något du vill göra och sedan slutföra uppgiften. Om det var så simpelt skulle många människor vara mycket duktiga på nästan allting. Istället tänker vi på saker vi vill slutföra, tar några steg mot målet och blir sedan distraherade eller avskräckta.‌

Detta är väldigt vanligt, i synnerhet när man försöker komma igång med träning.

Mindre, kortsiktiga mål är lättare att nå än långsiktiga mål som kräver mer av ett engagemang under en längre tid. Det är naturligt att vilja se resultat direkt, och när du inte får som du vill är det lätt att saker tar längre tid än tänkt.

Om du till exempel vill springa ett halvmarathon måste du satsa på flera månaders träning i förväg som minst. Du måste bygga upp din uthållighet, börja långsamt med att växla mellan löpning och promenad tills du når ditt mål. Det är lätt att känna sig motiverad den första veckan, och även den andra veckan.

Men allt eftersom dagarna går kan du komma på att du skjuter upp träningen till nästa dag, varje dag.

Du förlorar de framsteg du gjort sakta men säkert och känner dig allt mer avskräckt, så du släpper ditt mål, kanske till och med strävar efter något annat. Med tiden kan du ha många halvfärdiga idéer och projekt som du aldrig riktigt slutför. Genom att sätta upp mer meningsfulla mål kan du åstadkomma mer.

En bok som är ett fantastiskt verktyg på vägen

I det här inlägget vill jag passa på att tipsa om en bok jag fick skickad till mig tidigare i höst, nämligen boken “MÅL – Sätt dem, nå dem, Ha kul på vägen” av Antoni Lacinai.

Antoni Lacinai har arbetat som sälj- och marknadschef och studerat ledarskap, prestationsutveckling och mental träning. Idag kommunikationsexpert som med böcker, föreläsningar och utbildningar, hjälper människor att kommunicera och prestera på topp; mot sina mål och möten med andra.

Introduktion av boken i videoformat

Se den här videon av Antoni för att lära dig mer om boken!

Första intryck av boken

Boken är liten och enkelt att hålla i, ett perfekt format för en gåva med andra ord.

Kanske en perfekt julklapp så här år 2021?

Trots bokens ringa storlek är den fylld med matnyttig information för dig som vill bli en riktig maskin vad gäller din personliga utveckling och uppnå dina mål utan några som helst ursäkter.

Den är även väldigt lättläst, men inte en bok man sträckläser för det. Det här är en bok där man verkligen behöver sätta sig in i alla situationer genom att lägga ned boken en liten stund och verkligen tänka efter.

Att uppnå mål behöver inte alls vara svårt, förutsatt att man sätter realistiska delmål, har i åtanke att det kommer ta tid men viktigast av allt – att man inte ger upp!

Jag och mina mål

Jag har snart 1000 besökare till min webbplats 1MiljonBoktips.se på en daglig basis.

För ett år sedan var jag inte i närheten av detta. Det krävde mycket hårt arbete på sena kvällar och tidiga morgnar för att nå den här punkten.

Den här webbplatsen och bokrecensionen är i princip ett resultat av att jag försökt nå ett av mina mål vilket är att skapa en stor webbplats i syfte att förbättra min personliga ekonomi.

Det som motiverar mig mest är att jag känner att gräset helt enkelt är grönare på andra sidan. Jag tror livet blir bättre ifall man har pengar att röra sig med.

Vem boken passar för

Den här boken är till för människor som tänker alldeles för mycket och behöver extra hjälp att uppnå sina mål. Även ledare på arbetsplatser och i idrottsklubbar bör ha stor användning av boken då den specifikt försöker svara på frågor kring vad det är som gör att vissa team presterar bättre än andra.

Det här är boken för dig som lättare vill uppnå dina mål helt enkelt, vare sig det är att gå ner i vikt eller att få en högre position på din arbetsplats.

Sammanfattning

För dig som lättare vill nå dina mål; privat eller på jobbet, själv eller i teamet, får du i denna lättillgängliga bok bland annat med dig:

  • Fem sorters mål du kan sätta och hela sju mål-modeller.
  • En enkel formel för motivation och 13 motivations-höjare.
  • Fem fällor för teamet samt två självcoachande metoder.

Det som gör den här boken bra är att den inte bara tar upp samma gamla vanliga floskler vad gäller att uppnå sina mål. Det har skrivits otaliga böcker om att just uppnå mål genom åren – men det här är ett nytt sätt att tänka kring mål på och Antoni inkluderar även mängder med bra mål-modeller du kan nyttja dig av både privat och professionellt ifall du leder en grupp människor.

Det gäller helt enkelt att se till att man hur kul på vägen! Annars blir allt mycket svårare.

Köp boken här:

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇