Bokrecension: Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Kvinnorna på Flanagans
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Forum Bokförlag
ISBN: 978-91-3715-460-2
Serie: Flanagans #2
Antal sidor: 327

Handling

Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli framgångsrikt. Men priset har varit högt.

De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas?

Frankie är Emmas 22-åriga dotter, en karismatisk ung kvinna som hatar sin mamma. Emma kämpar för att komma henne nära, men såren är kanske för djupa. Billie älskar sin mamma Elinor, ändå får kraven på perfektion henne att flytta till Uppsala. 

Samtidigt som 1980-talet når sin kulmen tar intrigerna på Londons mest lyxhotell ny fart. 

Mitt omdöme

Åsa Hellberg hör till en av mina favoritförfattare, blev så glad när denna dök upp här hemma. Har verkligen sett fram emot att läsa fortsättningen enda sedan jag läste ut första delen i serien. Och Åsa har gjort det igen! Skrivit en helt magisk och fantastisk bok om lyxhotellet Flanagans i London och de som driver och arbetar där. Jag är fast från första sidan.

Jag själv arbetar på Sveriges bästa och finaste hotell, så det är alltid kul att få visas i dessa miljöer i litteraturens värld. Jag kan relatera så mycket till allt arbete både framför och bakom kulisserna.

Det är tidig 80-tal på Flanagans som nu tagits över av Ellinor och Emma. Men precis som i föregående bok får vi läsa om flera tillbakablickar för att få grepp om hela historien. Älskar miljön men älskar framförallt karaktärerna även om inte varenda en av dem är charmig.

Här är det heller ingen brist på intriger, sex, kärlek och sorg. Emma och Ellinor är två starka och drivna kvinnor, speciellt för en tid när det inte var så enkelt och självklart för kvinnor i position.

Som alltid när det kommer till Åsa välskrivet och lättläst, du vill inte lägga ifrån dig denna innan sista sidan är utläst. Spännande och intressant från första sidan, vändningar som jag inte såg komma men ändå lyckades lista ut. En mycket bra uppföljare helt enkelt!

Bokens slut har en liten teaser på bok tre som utspelar sig på nyårsafton 1999. Hur mycket tror ni jag längtar till den boken?! Massor!

Inlägg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇