Bokrecension: Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Kvinnan i rummet”
Originalets titel: “Kvinden i buret”
Författare: Jussi Adler-Olsen
Antal sidor: 349
Förlag: Bonnier Pocket
CopyrightÄr: 2007
Serie: Avdelning Q #1

Baksidetext

Kriminalinspektör Carl MÞrck Àr tillbaka pÄ jobbet efter en traumatisk hÀndelse dÀr han och tvÄ kollegor blivit nedskjutna. Carl Àr oskadd men plÄgas av skuldkÀnslor gentemot sina kollegor.

Den unga politikern Merete Lynggaard försvinner spÄrlöst. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera om allt ifrÄn sjÀlvmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen lyckas inte hitta de skyldiga.

Carl MÞrck och hans assistent Hafez el-Assad fÄr ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande och snart börjar det hÀnda saker. De inser att de Àr en hÀnsynslös förbrytare pÄ spÄren. Kommer de att hitta honom?

Mitt omdöme

Wow! Vilken skickligt skriven deckare! Jag fÄr verkligen lov att sÀga att denna första bok i serien om Avdelning Q levde upp till mina högt stÀllda förvÀntningar. Jag har hittills inte hört ett ont ord eller lÀst en negativ recension om den hÀr boken, och nu sÀllar jag mig till hyllningskören.

Adler-Olsen har skickligt byggt upp en historia som blir mer spÀnnande för varje sida. KaraktÀrerna Àr noggrant utmejslade och mycket trovÀrdiga. Och Àven om vissa delar (de som handlar om Merete) gav mig kalla kÄrar, finns det Àven en gnutta humor i den hÀr berÀttelsen.

Helhetsintrycket Àr mycket gott, och om det inte vore för alla dessa danska politiker, partier och stadsdelar som rabblas upp och faktiskt kollrar bort mig emellanÄt, hade den hÀr fantastiska deckaren kammat hem högsta betyg.

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇