Bokrecension: Konsten att bli en viol av Maja Willander

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Konsten att bli en viol
Författare: Maja Willander
Förlag: HarperCollinsNordic
ISBN: 978-91-5093-302-4
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 336

Handling

Melinda jobbar som administratör pÄ en reklambyrÄ men drömmer om att bli en framgÄngsrik art director.

Hon försöker alltid passa in och göra det som förvĂ€ntas av henne. Men pĂ„ jobbet finns tvĂ„ andra som inte Ă€r lika mĂ„na om att följa normen. Som den Ă€ldre kollegan Erik, och MĂ„rten – den udda killen som jobbar i postrummet och som Melinda inte kan lĂ„ta bli att störa sig pĂ„. 

Men trots att hon gör allt rÀtt kÀnns det bara fel. Inte ens nÀr det blir semester och Melinda fÄr vara ensam i sitt Àlskade torp kan hon slappna av. NÀr tillvaron till slut rÀmnar inser hon att hon tappat bort sig sjÀlv pÄ vÀgen.

Vem Àr hon egentligen? Vad Àr viktigt i livet?
Och hur kommer det sig att Erik inte har nÄgra rosor i sin trÀdgÄrd, men dÀremot gott om violer?

Mitt omdöme

För ett par Ă„r sedan lĂ€ste jag Maja Willanders “Operation bönsyrsa” som jag verkligen gillade. NĂ€r jag fick förfrĂ„gan frĂ„n författaren om jag ville lĂ€sa denna bok “Konsten att bli en viol” tvekade jag inte att tacka ja.

Detta Àr en hÀrlig och charmig feelgood bok, den innehÄller allt det dÀr man vill ha i denna typ av bok, humor, sorg och djup. Det Àr en lÀttsam bok som gör mig glad, passar perfekt nÀr man vill lÀsa nÄgot lÀttsmÀlt som ÀndÄ har ett djup i sig.

Boken handlar mycket om att gitta sig sjÀlv, passa in och göra det men vill göra. Den stÀller ocksÄ frÄgor om livet och vad man vill göra av det, nÄgot som jag tror att alla vi mÀnniskor stÀller sig nÄgon gÄng i livet.

Huvudpersonen Melinda Àr lÀtt att tycka om. Hennes situation pÄ jobbet Àr nog inte sÄ svÄrt att kÀnna igen. Man vill vara till lagts, visa framfötterna och göra bra ifrÄn sig speciellt om det Àr ens drömjobb.

Det Àr intressant att följa hennes utveckling. Erik, Ingrid och MÄrten var andra karaktÀrer jag föll för.

Melindas torp lÄter som en dröm, efter renoveringen vill sÀga. Omgivningarna kring stugan Àr sÄ mysig och ger en fin stÀmning till resten av historien. Man verkligen kÀnner doften av sommaren och blommorna, jag Àr sÄ redo för vÄr och sommar.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇