Bokrecension: Kasta syra av Monica Zak

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Författare: Monica Zak

Genre: Verklighetsbaserad
Sidor: 80
Förlag: Opal
Övrigt: LĂ€ttlĂ€st. Boken utspelar sig i Bangladesh dĂ€r det finns mĂ„nga kvinnor och flickor som drabbats av samma öde som flickan i boken.

DÀr finns ocksÄ ASF, Acid Survivors Foundation, Syraöverlevarnas organisation, för alla de som överlevt attacker med syra och bensin.

Handling

Marzia som ska börja i Ättonde klass bor i en liten by i Bangladesh. Marzias förÀldrar har inte gÄtt i skolan och Àr dÀrför inte lÀskunniga. En pojke av en finare familj i byn vill gifta sig med henne men det vill inte Marzia sÄ hennes pappa sÀger nej och förklarar att hon ska gÄ fÀrdigt skolan först. Pojken som Àr van att alltid fÄ som han vill hÀmnas genom att kasta syra pÄ Marzia.

Omdöme

Boken handlar om ett Àmne som intrÀffar varje dag för flickor och kvinnor i ett flertal lÀnder. Samtidigt som det var vÀldigt obehagligt att lÀsa om Marzias öde var det intressant att fÄ lÀsa om det.

Betyg: 8/10

InlÀgg senast uppdaterat: 1 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi Ă€r, som namnet pĂ„ sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har dĂ€rför valt att starta den hĂ€r sajten i syfte att publicera vĂ„ra alldeles egna boktips i hopp om att det hjĂ€lper mĂ€nniskor dĂ€r ute att finna en ny bok att blĂ€ddra i eller en ny ljudbok att lyssna pĂ„ 🎧

Just nu kan du lyssna pĂ„ ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjĂ€nsten Nextory, nĂ„got vi Ă€r vĂ€ldigt mĂ„na att tipsa om dĂ„ vi tycker det Ă€r en helt fantastisk deal. Se Ă€ven till att se vĂ„r stora jĂ€mförelse av de olika ljudbokstjĂ€nsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inlÀggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇