“Jag dog och fick liv igen” – sĂ„ klarar du dig nĂ€r hjĂ€rnan blir din vĂ€rsta fiende

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Att vara tonÄring Àr inte enkelt. Det Àr mycket som förÀndras, bÄde fysiskt och runtomkring. Lider man av depression blir puberteten dock 100 gÄnger vÀrre.

Jag dog och fick liv igen Àr en bok som följer Mia. Den 16-Ärige Mia har gett upp allt hopp om livet. Hon stÀller sig pÄ tÄgspÄret och invÀntar det hon kÀnner Àr oundvikligt. Snart skulle det hela vara över.

Det Àr dÄ hon stöter pÄ Johanna, 21 Är, som förstÄr sig pÄ smÀrtan och som kan mycket mer Àn Mia ens anar till en början.

I denna artikel fĂ„r du en nĂ€rmare titt pĂ„ Jag dog och fick liv igen – hĂ€r fĂ„r du lĂ€sa om vad som utmĂ€rker boken samt varför den kanske passar just din bokhylla!

Boken köper du enklast genom följande lÀnk: https://www.bokus.com/bok/9789188375612/jag-dog-och-fick-liv-igen/

Om författaren

Dennis Westerberg Àr den som författat boken. Westerberg Àr en förelÀsare, mentalcoach och författare, bland annat. Hans tidigare böcker Àr frÀmst sjÀlvhjÀlpsböcker med fokus pÄ mentalt vÀlmÄende. Temat för denna bok blir sÄledes ett rÀtt naturligt val för honom!

Stora hÀndelser som vÀnder livet upp och ner

Det Ă€r inte lĂ€tt att vakna upp en vanlig morgon och plötsligt bestĂ€mma sig för att man vill helt kasta omkull livet. För stora förĂ€ndringar krĂ€vs vanligtvis en katalysator som driver en till handling och tvingar en att tĂ€nka om och tĂ€nka rĂ€tt – med en hĂ€ndelse kan man sĂ„ledes fĂ„ ett annorlunda perspektiv pĂ„ livet.

För karaktÀren Mia blev katalysatorn sjÀlvmordsförsöket och personen hon kom att möta strax dÀrpÄ. Med en bra och pÄlitlig mÀnniska i livet, en vÀn som erbjuder en axel att luta sig mot, kan hela vÀrldssynen vÀndas upp och ner.

Johanna erbjöd dock mycket mer Àn bara axeln. Hon delar med sig av hemligheten till hur man faktiskt mÄr bÀttre pÄ lÄng sikt. Vad den hemligheten faktiskt Àr mÄste man lÀsa boken för att lÀra sig!

BerÀttelsen genomsyras av ett starkt budskap

Westerberg anvĂ€nder berĂ€ttelsen som ett medium för otroligt viktiga budskap, bland annat hur man handskas med psykiska sjukdomar sĂ„som depression och Ă„ngest – för det Ă€r precis vad de Ă€r: sjukdomar.

Briljansen i detta blir klar och tydlig allteftersom man blĂ€ddrar igenom sidorna. Det Ă€r nĂ€mligen mycket enklare att ta till sig informationen som erbjuds (sĂ€rskilt som tonĂ„ring) nĂ€r det fĂ„r klĂ€s upp i en spĂ€nnande och kĂ€nslomĂ€ssig berĂ€ttelse. Detta snarare Ă€n att nĂ„gon stĂ„r och predikar för en – inga ungdomar gillar det.

Sammanfattning

Jag dog och fick liv igen av Westerberg Àr en bok som erbjuder bÄde en kÀnslovÀckande berÀttelse och livsviktig kunskap kring hur man kan handskas med psykisk ohÀlsa.

Boken har fÄtt positiva recensioner av bÄde tonÄringar och Àldre lÀsare. MÄnga lÀsare uppger att de mÄtt bÀttre bara nÄgon timme efter att de lÀst boken!

Sammanfattningsvis kan boken rekommenderas till alla lÀsare som kan relatera till sÄdant som depression och Ängest.

Jag dog och fick liv igen lÀmpar sig utmÀrkt till dig som Àr yngre, eller till dig som Àr förÀlder till en tonÄring!

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi Ă€r, som namnet pĂ„ sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har dĂ€rför valt att starta den hĂ€r sajten i syfte att publicera vĂ„ra alldeles egna boktips i hopp om att det hjĂ€lper mĂ€nniskor dĂ€r ute att finna en ny bok att blĂ€ddra i eller en ny ljudbok att lyssna pĂ„ 🎧

Just nu kan du lyssna pĂ„ ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjĂ€nsten Nextory, nĂ„got vi Ă€r vĂ€ldigt mĂ„na att tipsa om dĂ„ vi tycker det Ă€r en helt fantastisk deal. Se Ă€ven till att se vĂ„r stora jĂ€mförelse av de olika ljudbokstjĂ€nsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inlÀggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇