“Jag dog och fick liv igen” – så klarar du dig när hjärnan blir din värsta fiende

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Att vara tonåring är inte enkelt. Det är mycket som förändras, både fysiskt och runtomkring. Lider man av depression blir puberteten dock 100 gånger värre.

Jag dog och fick liv igen är en bok som följer Mia. Den 16-årige Mia har gett upp allt hopp om livet. Hon ställer sig på tågspåret och inväntar det hon känner är oundvikligt. Snart skulle det hela vara över.

Det är då hon stöter på Johanna, 21 år, som förstår sig på smärtan och som kan mycket mer än Mia ens anar till en början.

I denna artikel får du en närmare titt på Jag dog och fick liv igen – här får du läsa om vad som utmärker boken samt varför den kanske passar just din bokhylla!

Boken köper du enklast genom följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789188375612/jag-dog-och-fick-liv-igen/

Om författaren

Dennis Westerberg är den som författat boken. Westerberg är en föreläsare, mentalcoach och författare, bland annat. Hans tidigare böcker är främst självhjälpsböcker med fokus på mentalt välmående. Temat för denna bok blir således ett rätt naturligt val för honom!

Stora händelser som vänder livet upp och ner

Det är inte lätt att vakna upp en vanlig morgon och plötsligt bestämma sig för att man vill helt kasta omkull livet. För stora förändringar krävs vanligtvis en katalysator som driver en till handling och tvingar en att tänka om och tänka rätt – med en händelse kan man således få ett annorlunda perspektiv på livet.

För karaktären Mia blev katalysatorn självmordsförsöket och personen hon kom att möta strax därpå. Med en bra och pålitlig människa i livet, en vän som erbjuder en axel att luta sig mot, kan hela världssynen vändas upp och ner.

Johanna erbjöd dock mycket mer än bara axeln. Hon delar med sig av hemligheten till hur man faktiskt mår bättre på lång sikt. Vad den hemligheten faktiskt är måste man läsa boken för att lära sig!

Berättelsen genomsyras av ett starkt budskap

Westerberg använder berättelsen som ett medium för otroligt viktiga budskap, bland annat hur man handskas med psykiska sjukdomar såsom depression och ångest – för det är precis vad de är: sjukdomar.

Briljansen i detta blir klar och tydlig allteftersom man bläddrar igenom sidorna. Det är nämligen mycket enklare att ta till sig informationen som erbjuds (särskilt som tonåring) när det får kläs upp i en spännande och känslomässig berättelse. Detta snarare än att någon står och predikar för en – inga ungdomar gillar det.

Sammanfattning

Jag dog och fick liv igen av Westerberg är en bok som erbjuder både en känsloväckande berättelse och livsviktig kunskap kring hur man kan handskas med psykisk ohälsa.

Boken har fått positiva recensioner av både tonåringar och äldre läsare. Många läsare uppger att de mått bättre bara någon timme efter att de läst boken!

Sammanfattningsvis kan boken rekommenderas till alla läsare som kan relatera till sådant som depression och ångest.

Jag dog och fick liv igen lämpar sig utmärkt till dig som är yngre, eller till dig som är förälder till en tonåring!

Inlägg senast uppdaterat: 20 oktober, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Nabil

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇