Bokrecensioner: Jag är en pojke med tur av Monica Zak

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag är en pojke med tur
Författare: Monica Zak
Bokförlag: Opal
Ålder (vad jag tycker): 10 – 15
Antal sidor: 63
ISBN: 9789172995666
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.68
Första meningen i boken: Esmat, pojken från Afghanistan, borde gå upp, duscha, äta frukost och gå till skolan.

Handling

Boken handlar om en pojke, Esmat, som flyr från sitt hemland Afghanistan. Han stöter på hinder under sin flykt. Först tappar han bort sin mamma och syster, sen hamnar han på gatan i Kabul och efter ett tag får en matt-tillverkare syn på honom.

Han får jobb där och träffar en kompis. Han blir uppsagd från jobbet men samtidigt säger ägaren till fabriken att de kan få hjälp att fly. Han nappar på erbjudandet och flyr, en hemsk resa genom nästan hela världen. Tillslut kommer han till Sverige!

Mitt omdöme

Jag tycker boken är bra! Men ibland blev det lite svårt eftersom Esmat har berättat sin historia för Monica. Det känns som att det är deras samtal man får höra.

Det var ett tydligt exempel när författaren skrivit något i stil med: Som du ser är mina fingrar buckliga pga. jobbet i matt-fabriken.

Då blev det svårt att få sig en bild av hur det såg ut. Annars är den bra skriven men lite små irriterande när man inte kan få en bild.

Inlägg senast uppdaterat: 22 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇