Bokrecension: Invandrarna av Vilhelm Moberg

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Invandrarna 
Författare: Vilhelm Moberg
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-309-8
Antal sidor: 626

Handling

NÀr Karl Oskar och Kristina kommer fram till New York möter de ett land som tar emot dem med öppna armar. Och omgÄende börjar de den lÄnga fÀrden till Minnesota, dÀr de ska bygga sitt nya hem. Som sÀllskap har de sina reskamrater frÄn Ljuder socken och de blir ocksÄ en stor trygghet. 

Mitt omdöme

Jag kan inte minnas att vi lÀste dessa böcker nÀr jag gick i skolan, minns att jag sett filmen/filmerna, har ett svagt minne av dem och av vi sÄg dem i skolan.

Första delen i denna serie lÀste jag för ett par Är sedan och nu var det dags att plocka upp nÀsta.

Jag skÀms nÀstan att sÀga det men jag Àr inte helt frÀlst över denna serie. Visst Àr det oerhört intressant att lÀsa om dessa karaktÀrer och den resa de gjorde frÄn Sverige till Amerika. Men jag vet inte det Àr nÄgot som skaver och jag fastnar inte helt och hÄllet.

I Invandrarna har Karl Oskar och Kristina, deras familj och de andra svenskarna kommit fram till New York för att fortsÀtta resan till Minnesota, dÀr de ska bosÀtta sig och starta sina nya liv.

Om jag ska ta det jag har svĂ„rt för, den Ă€r pĂ„ tok för lĂ„ng, lĂ„ngdragen och seg. Jag stör mig ocksĂ„ nĂ„got oerhört att dialogen Ă€r skriven med “dialekt”, jag fĂ„r lĂ€sa om dialogen flera gĂ„nger för att faktiskt förstĂ„ vad de pratar om, det stör mig och dels bromsar lĂ€sningen.

Det positiva Àr hur Moberg fÄr sina sina karaktÀrer sÄ verkliga och levande samt hur han beskriver miljön, jag kan se bÄde karaktÀrerna och all miljö. Trevligt att lÀsa om hur det ordnade sig för Ulrika, hon blev nÄgot av favoritkaraktÀren hÀr.

MÄste Àven slÄ ett slag för dessa fantastisk fina omslag.

InlÀgg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇