Bokrecension: Inte riktigt enligt plan av Denise Rudberg & Hugo Rehnberg

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Inte riktigt enligt plan
Författare: Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7461-347-6
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 285

Handling

Paula ska bli jurist, eller möjligen jobba med kultur. Hon har inte riktigt bestÀmt sig Àn men eftersom hon nÀrmar sig 40 börjar det blir dags att sluta leva pÄ pappas pengar. 

Tom Àr en brottmÄlsadvokat som förgÀves försöker fÄ omvÀrlden att glömma att han har ett förflutet som barnstjÀrna. 

PÄ ett storslaget bröllop trÀffas Paula och Tom för första gÄngen och det uppstÄr en omisskÀnnlig kemi mellan dem. Problemet Àr att det Àr Paulas bröllop och brudgummen Àr Toms studentkamrat. FörutsÀttningarna för en eventuell kÀrleksrelation Àr alltsÄ usla. Och ödet ser till att göra oddsen Ànnu sÀmre. Men trots det har bÄde Tom och Paula svÄrt att slÀppa tanken pÄ varandra. 

Kommentarer

Ni vet ibland behöver man lÀsa nÄgot lÀttsmÀlt dÀr man inte behöver tÀnka sÄ mycket. Det hÀr Àr en sÄn bok, man lÀser ut den pÄ nÄgon timme, tror jag lÀste ut den pÄ 1,5 timme.

Jag Àr inte sÄ jÀtteförtjust i Denise Rudbergs serie om Marianne Jidhoff, det blir för mycket prat om överklass och namndroppande om de fina salongerna, champagnen osv, de har inget vidare djup men ÀndÄ lÀser jag dem för som sagt ibland behöver man en stunds avkoppling med denna typ av lektyr.
Jag har inte lÀst nÄgot av Hugo Rehnberg tidigare sÄ jag vet inte hur hans sÀtt att skriva Àr, men man mÀrker egentligen inte att det Àr tvÄ författare som har skrivit denna dÄ den hÀr boken gÄr i samma spÄr som Denise Rudbergs tidigare chick-lit böcker.

Kapitlen har döpts till hashtags, de Àr faktiskt roliga och underhÄllande. Vartannat kapitel Àr skrivet ur Paulas perspektiv och det andra ur Toms, sÄ vi fÄr lÀsa om bÄdas tankar och kÀnslor. Precis som i Rudbergs tidigare böcker rör sig handlingen om Stockholms överklass.

Det kÀnns faktiskt ganska sÄ urvattnat, det finns inget djup i historien utan det handlar bara om yta, karriÀr och pengar. Det mesta Àr förutsÀgbart och man vet hur det kommer att sluta. LÀttsmÀlt och ganska underhÄllande men inget man kommer ihÄg nÀr boken Àr utlÀst.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇