Bokrecension: I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Författare: Johanna Thydell
Genre: Livsöde
Sidor: 222
Förlag: Alfabeta (Tack för boken!)
Serie: –
Utgivningsår: 2010
Originaltitel: I taket lyser stjärnorna
Översättare: –
Övrigt: Passar åldern 12+

Handling: Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne. Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rullator, en doseringslåda, en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer.

I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.

Omdöme: Sorglig är det perfekta ordet för att beskriva boken. Att som 13-åring få veta att ens mamma är döende i cancer är troligen det värsta som kan hända. Hur hanterar man sorgen, ledsenheten och ilskan? Tänk att ha en mamma som hon förstår snart ska försvinna. Det är inget jag önskar mig i varje fall.

Johanna berättar om kompisar och att vilja passa in… Allt det som hör till tonåren, och vid flera tillfällen nickar jag igenkännande.
Jenna får ta ett alltför stort ansvar och ges ingen tid för att uttrycka sina känslor och sin frustration. Johanna förmedlar känslorna på ett fantastiskt sätt och är en otrolig författare som skriver bra, detta är en bok att rekommendera!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇