Bokrecension: I hemlighet begravd av Viveca Sten

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: I hemlighet begravd
Författare: Viveca Sten
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 978-91-3715-103-8
Serie: Morden i Sandhamn #10
Antal sidor: 458

Handling

Skelettdelar hittas pÄ Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvÀrmen. SpÄren pekar mot tvÄ kvinnor som försvann tio Är tidigare. Men vem har egentligen begravts pÄ ön? 

Nora Linde Àr sjukskriven efter ett tragiskt brottmÄl. Hon plÄgas av mardrömmar och kan inte sluta Àlta sitt misslyckande. NÀr hon hör om fynden pÄ Telegrafholmen försöker hon desperat stÀlla saker och ting till rÀtta.

Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisens.

VÀnskapen mellan Thomas och Nora utsÀtts för svÄra prövningar nÀr gömda hemligheter och sÄriga familjerelationer kommer i dagen. NÄgon pÄ ön vet sanningen. MÄste ytterligare liv offras innan den avslöjas? 

Mitt omdöme

Varje gĂ„ng jag lĂ€ser en bok skriven av Viveca Sten sĂ€ger jag att jag ska ta mig ut till Sandhamn en sommar, Ă€n har det inte blivit gjort. Men genom Vivecas ögon och skrivande fĂ„r jag en mycket tydlig bild av miljön. “I hemlighet begravd” Ă€r hennes tionde bok i deckarserien, Morden i Sandhamn. Hon Ă€r alltid ett sĂ€kert kort, för jag vet att jag kommer fĂ„ en bra och spĂ€nnande historia.

De hÀr böckerna har ett hÀrligt driv som gör att man bara vill fortsÀtta lÀsa tills sista sidan Àr utlÀst. Det Àr riktigt spÀnnande att försöka klura ut vem den skyldige Àr till de skelettfynd som görs pÄ Telegrafholmen.

Som alltid Àlskar jag miljöbeskrivningarna, det Àr en perfekt blandning av dÄtid och nutid samt privatliv och kriminalfall.

Det Àr tryggt att Äterse Nora och Thomas, trots allt de stÀlls för i denna bok, de kÀnns som gamla bekanta Àven om Nora irriterar mig en aningens i den hÀr boken, speciellt hennes oprofessionella beteende samtidigt som jag ÀndÄ förstÄr henne och sympatiserar med henne.

Jag vÀntar med spÀnning pÄ nÀsta bok för att se hur det ska gÄ för henne.

InlÀgg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇