Bokrecension: I drakens spår av Marc Cameron & Tom Clancy

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Marc Cameron har axlat Tom Clancys mantel med bravur och det är en fröjd att läsa honom. Precis som med Clancy så vet man vad man får när man läser Cameron, att han levererar. Så även denna gång, med I drakens spår

En kinesisk forskare försvinner och den kinesiska underrättelsetjänsten letar efter en viss kvinna i samband med detta, så då gör CIA också det. Vad amerikanarna inte vet är att denne forskare har gjort en revolutionerande upptäckt när det gäller ubåtsdriften, en upptäckt som de inte vill skall falla i någon annans händer, minst av allt amerikanarnas.

Samtidigt verkar mystiska saker hända i Arktis som kineserna är inblandade i. Det verkar ha med en ubåt att göra.

President Jack Ryan får även en annan utmaning att bemöta, nämligen att det verkar finnas en mullvad inom USA:s underrättelsetjänst som säljer topphemlig information till kinserna.  I denna bok är Jack Ryan Junior och Kollegiet inte i fokus, utan vilka som är i fokus är de olika personerna runt omkring; ubåtskommendörer, maskinister, vanliga civila kineser. Människors känsloliv accentueras.

Ja, man vet vad man får, men det är en något annorlunda kryddning skulle man kunna säga. Hur det smakar? Läs själva och känn efter. Kanske Cameron ville förnya sig lite? Ingen bra idé – överge inte ett vinnande koncept.

Läsarna förväntar sig en viss procedur. Det skulle bli ramaskri om Bondfilmerna förnyades i hur de är uppbyggda. Samma sak här. 

Inlägg senast uppdaterat: 24 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇