Bokrecension: Hur man gör succé på ett dårhus av Emmy Abrahamson

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Hur man gör succé på ett dårhus
Författare: Emmy Abrahamson
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0017-464-4
Språk: Svenska
Antal sidor: 216
Finns hos: Adlibris Bokus

*************************************************************************
Handling

Majas karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar till hälften som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller? 

Efter succén med “Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske” är nu Emmy Abrahamson tillbaka med ännu en komisk, varm och rörande berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind. 

(Goodreads.com)
——————————————————————–


Kommentarer

Jag läste “Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske” för inte så länge sedan. Gillade hennes sätt att skriva, det är rappt och humoristiskt.

“Hur man gör succé på ett dårhus” upplevde jag som lite ojämn ibland, men det är fortfarande en bra bok som på ett eller annat sätt berör då den skrapar lite på ytan om psykisk ohälsa.

Boken handlar om ståuppkomikern Maja som blir tvångsintagen på psyket efter att hennes terapeut larmat polisen då hon tror att Maja är gravt självmordsbenägen. Kapitlen skiftar mellan när Maja ligger inlagd på psyket och händelserna innan som ledde till att hon hamnade där.

Boken framkallar många fniss och skratt även om jag tyckte att vissa skämt upplevdes som något krystat. Men det är ändå en varm och humoristisk ton genom hela boken. Medan jag läste tänkte jag “är det ok att skratta” men vet ni det är det eftersom boken har en varm ton fast det även är den del mörker och svärta.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇