Bokrecension: Hur man blir slängd överbord av Emmy Abrahamson

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Hur man blir slängd överbord
Författare: Emmy Abrahamson
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0018-097-3
Antal sidor: 221

Handling

Om man är döpt till Jacqueline Coco Marilyn med efternamn Åberg, född Jönsson, så förpliktar det till att utföra stordåd som att övertala sin motvilliga mamma om att det är en strålande idé att åka på kryssning och sedan sätta en illa dold masterplan i verket – hitta en gubbvän till mamma och själv få vila från livet som allt-i-allo i en stökig småbarnsfamilj. Lyx, medelhavet, glamour – vad skulle rimligen kunna gå fel?

Kommentar

Tyckte mycket om författarens “Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske” och “Hur man för succé på ett dårhus”. Man får sig alltid ett gott skratt när man läser Emmy Abrahamson och det får man även i hennes nya bok.

Författaren är så skicklig på att blanda humor med svärta. Att blanda mörker och en stressig vardag med roliga händelser och scener. Detta är en perfekt feel-good att läsa såhär i sommartider. Boken bjuder in till en hel del skratt, skruvade händelser, lite allvar också.

Nu är jag inte så mycket för kryssningar men längtan att få resa förhöjdes med denna bok såhär i corona tider. Grekland har alltid varit ett mål, så som Emmy beskriver platserna här känns det som att jag har varit där.

Inlägg senast uppdaterat: 1 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇