Bokrecension: Hur kunde hon? av Dana Fowley

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

En verklighetsbaserad bok där Dana och hennes syster gång på gång som unga blir utsatt för pedofiler och med en mamma som inte visar någon som helst känslor för dom utan låter det hålla på. Det är till och med så illa att hon ibland är med i akterna när Dana blir utnyttjad av sin styvfar och styvfars-föräldrar…

Jag tycker boken bara blir värre och värre ju längre in man kommer i den, det är så fruktansvärt att sådant här sker. Varken Dana eller hennes yngsta syster vågar berätta någon för någon om vad som sker i hemmet, det går till och med så långt så dom tror att detta sker i alla hem.

På slutet tack och lov kommer rättvisa till slut att vinna, men ärret som dom både tjejerna har fått efter flera år av att bli utsatta för pedofili kommer dock alltid vara med dom och tankarna kring varför inte deras mamma satte stopp för detta.

Vet inte riktigt hur mycket mer man ska skriva utan att riskera att avslöja för mycket, i början när jag startade läsa tänkte jag denna boken klarar jag inte av att läsa för man blev så arg. Men samtidigt var känslan där att jag måste veta hur det kommer gå, så jag orkade läsa igenom den. Men det är så hemskt att detta sker överallt i världen, hur kan man skada någon på detta vis?!

Det som gör mig glad är att Dana har fått sig en trogen man och barn gemensamt, mannen hade även barn innan deras förhållande men deras kärlek har hållit när detta kom fram genom att hennes syster avslöjade att morfadern hade utnyttjat henne, då var även Dana tvungen att erkänna vad hon har varit med om.

Fel att säga att man gillar att läsa självbiografier men vet inte annars hur man ska skriva, intressanta böcker kanske också blir fel..

Men detta är ingen bok jag skulle kunna tänka mig läsa igen för den är så hemsk.. man tänker bara själv hur man skulle reagera om ens döttrar skulle  komma hem och skulle berätta att någon gjort något liknande mot dom utan deras vilja… nej usch vad fruktansvärt… då ska jag tala om att då är helvetet löst på riktigt!

Rekommenderar boken för att det kan vara ett slags ljus för dom som inte vågar tala om, samt att det kan vara en liten varningsklocka för hur barn kan ha det så om man ser något skumt kanske man kan hindra ifall något brott har skett eller ska ske, än att det ska gå flera år innan sanningen kommer fram.

Stor eloge till dig Dana och syster som vågade till slut, ni har räddat många barn från dom ni fick i finkan genom att tala om detta. Ni har säkert räddat väldigt många andra barn som inte vågat tala om, men fått styrkan att göra det då dom också inser att detta är inte normalt, det är inte okej att bli utsatt för detta!

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇