Bokrecension: Historieläraren av Matt Haig

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Historieläraren
Författare: Matt Haig
Bokförlag: Polaris
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 376 sidor
ISBN: 9789188647863
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: 3.9
Första meningen i boken: Jag är gammal.

Baksidestext

Tom Hazard bär på en hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden.

Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazziga Paris till dagens London. Han har sett världen förändras så många gånger, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv.

Som historielärare på en grundskola i London lär han ut det förflutna han själv en gång upplevt och nu anstränger sig för att tämja, då det alltid riskerar att hinna ikapp honom. Samtidigt försöker han komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter.

Tom vet att han aldrig får glömma den viktigaste regeln för sådana som han, att inte förälska sig – men vad är egentligen ett liv utan kärlek värt?

Mitt omdöme

Jag tycker verkligen om boken! Den var lite seg i början men när jag väl kommit in i den var den superbra. Det var lite svårt att hålla reda på alla personer från då och nu, jag tror det var det som gjorde att den kändes seg i början. Men efter att jag lärde känna alla karaktärer och tider blev det mycket enklare och boken blev väldigt mycket bättre.

Jag tycker om att det är tillbakablickar, det gör att jag får en inblick i hur det kunde vara förr och eftersom det är en så välskriven bok är det nästan som en självbiografi i innehållet. (Med det menar jag att den är så informativ men ändå som en bra roman.)

Jag gillar även att man får reda på framtiden i sista kapitlet.

Det knöt ihop boken väldigt bra! Jag tycker verkligen alla borde läsa den här boken.

Den är informativ men på ett bra sätt! Som sagt, det enda jag inte gillar var att de första femtio sidorna var sega.

Inlägg senast uppdaterat: 27 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇