Bokrecension: Henrys hemlighet av Kristina Ohlsson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Henrys hemlighet
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-613-8
Serie: Martin Benner #3
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 470

Handling

Advokaten Martin Benner Àlskar antikviteter. NÀr hans vÀn Henry död, fÄr han ett erbjudande han inte kan motstÄ: att överta Henrys andel i en antikhandel i New York. Men lyckan blir kortvarig. Martin blir uppsökt av en man som hÀvdar att Henry inte alls dog av sin sjukdom, utan blev mördad. Samtidigt mÀrket Martin att han Àr övervakad. NÄgon smyger kring hans hus pÄ natten och lÀmnar avtryck i snön. 

Snart tvingas Martin in i en febrig jakt pÄ sanningen om Henry. Sökandet leder honom till en kyrka med för mycket makt och en antikhandel med dunkla affÀrsmetoder. Martin fÄr allt svÄrare att skilja sanning frÄn lögn och vÀn frÄn fiende. 

Vem var egentligen Henry Schiller? Och vad hÀnde den dagen han dog? 

Mitt omdöme

Kristina Olsson Àr en av mina favoritförfattare nÀr det kommer till deckare. Jag har lÀst alla hennes böcker hon skrivit för vuxna.

Jag har Àlskat i stort sett varje bok hon skrivit, Àlskade Lotus blues och Mios blues. Trodde inte att det skulle komma en till bok i serien om Martin Benner. Hade tÀnkt klicka hem denna men sÄ under ett mingel hos Piratförlaget fick vi med oss denna hem, jag satt tÀnderna i den i stort sett pÄ en gÄng.

Henrys hemlighet Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ Lotus blues och Mios blues, i dessa böcker lÀrde vi kÀnna Martin Benner och nu Àr han Àntligen tillbaka. Böckerna kan lÀsas fristÄende men som alltid tycker jag att man fÄr bÀst behÄllning genom att lÀsa dem i ordning.

Man fÄr lÀra kÀnna karaktÀren Martin mycket bÀttre.

Precis som Kristinas övriga böcker Ă€r Henrys hemligheter en mycket vĂ€lskriven deckare. Det Ă€r en spĂ€nnande bok, Kristina skriver med ett stort evenemang, hon fĂ„r mig hela tiden att vilja lĂ€sa “bara ett kapitel till” och vipps sĂ„ har man lĂ€st ut boken.

Det Àr spÀnnande att lÀsa vilken betydelse schackspelet har.
Jag sjÀlv jobbar pÄ Sveriges mest anrika hotell sÄ det Àr kul att lÀsa om de olika hotellen.

Hon har Àven en sÄdan förmÄga att ge sina karaktÀrer en egen röst. Jag riktigt kan se Martin framför mig.

Han Àr en karaktÀr som ger en dubbla kÀnslor. Vissa stunder tycker jag att han Àr en arrogant skitstövel, speciellt mot Lucy. Och i vissa stunder Àr han godhjÀrtat, speciellt mot Belle, det Àt fint. Boris trots att han Àr grovt kriminell kan jag inte lÄta bli att tycka om honom en aning.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇