Bokrecension: Hedra mysteriet av Klas Hallberg

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Vi har bÄde en inre projektledare och en inre indian.
BÄda behövs, men oftast kör projektledaren sitt race och indianen sitter och ropar hoo hoo utan att nÄgon lyssnar pÄ henne.

Jag har lĂ€st Hedra mysteriet – Mindfulness pĂ„ vĂ€rmlĂ€ndska av Klas Hallberg. Boken Ă€r lĂ€ttlĂ€st och rapp i texten. Full av exempel som jag förstĂ„r lockar till skratt om man upplever Hedra mysteriet som förelĂ€sningen med samma namn.

Boken innehÄller en tilltalande grundtanke. NÀmligen att allt inte gÄr att mÀta. I dagens samhÀlle ska vi skapa resultat. Alla mÄl ska vara mÀtbara. Till och med nÀr vi ska förverkliga oss sjÀlva.

MÀtbara mÄl kan naturligtvis vara jÀttebra, men Klas har en poÀng nÀr har hÀvdar att vissa saker inte kan mÀtas. Och jag köper det rakt av. För hur mÀter vi saker som kreativitet, glÀdje, lust, tillit och nyfikenhet för att bara ta nÄgra exempel. Viktiga grejer!

Klas menar att den inre projektledaren definierar problemet och planerar genast för de mÀtbara resultaten.

Har vi otur har vi en projektledare med lite storhetsvansinne som lÀgger upp en plan för Stockholm Marathon nÀr vi egentligen bara sa att vi vill ha lite bÀttre kondis. Och indianen ropar: Hoo hooo, det kanske rÀcker med nÄgra raska promenader nu och sen jogga lite till vÄren.

SÄn kan min projektledare vara ibland. den kan lÀgga upp sÄna stora planer att bÄde jag och indianen blir alldeles matta.

Indianen dĂ€remot Ă€r mera cool. Tar saker som de Ă€r.  Ă„r mer nĂ€rvarande i nuet. Har inget behov av att vĂ€rdera allting. Kan bejaka förvirringen och som titeln sĂ€ger hedra mysteriet. Vi behöver inte ha alla svaren. Men det Ă€r bra om vi kan samtala om frĂ„gorna. Förvirring Ă€r okej.

För att uppnÄ mesta möjliga eller kanske bÀsta möjliga behöver vi fÄ bÄde vÄr inre projektledare och vÄr inre indian att samverka. Projektledaren behöver kliva Ät sidan och vara tyst en stund.

Vi behöver lite stillhet. Klas anvÀnder sig av tupplurar för att komma i kontakt med sin inre indian. För mig funkar promenader bÀst. Meditation Àr sÀkert perfekt för den som vill.

Utan indian – mĂ„lstyrning utan nĂ€rvaro och kĂ€nsla. Utan projektledare – inga resultat alls. SĂ„ fĂ„ dem att jobba ihop.

Leve förvirringen!

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi Ă€r, som namnet pĂ„ sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har dĂ€rför valt att starta den hĂ€r sajten i syfte att publicera vĂ„ra alldeles egna boktips i hopp om att det hjĂ€lper mĂ€nniskor dĂ€r ute att finna en ny bok att blĂ€ddra i eller en ny ljudbok att lyssna pĂ„ 🎧

Just nu kan du lyssna pĂ„ ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjĂ€nsten Nextory, nĂ„got vi Ă€r vĂ€ldigt mĂ„na att tipsa om dĂ„ vi tycker det Ă€r en helt fantastisk deal. Se Ă€ven till att se vĂ„r stora jĂ€mförelse av de olika ljudbokstjĂ€nsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inlÀggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇