Bokrecension: Grannar i död och lust av Olséni & Hansen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Grannar i död och lust
Författare: Christina Olséni & Mike Hansen 
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-074-2
Serie: Ester Karlsson med K #3 
Antal sidor: 297

Handling

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. 

Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanför det gemensamma cykelskjulet.

Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker. 

Kommentar

Tycker så mycket om denna författarduo och deras böcker. Tredje delen i denna serie var inget undantag. Det är oerhört underhållande och härligt. Påbörjade och avslutade boken under helgen.

Detta är en pusseldeckare blandat med mysig feelgood-deckare kan man säga. Även om själva brottet i sig inte är i fokus utan mer personerna som bor i bostadsföreningen Lärkan och alla personligheter så blir det spännande emellanåt.

Älskar alla udda och underhållande individer som den här serien bjuder på, de får mig att skratta och jag blir alltid glad av att läsa en bok av dessa författare.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇