Bokrecension: Geim av Anders de la Motte

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Geim
Författare: Anders de la Motte
Förlag: Pocketförlaget

Det tog mig 5 timmar i luften att lÀsa Anders de la Mottes thriller.
Undertecknad som lider av viss flygrÀdsla glömde faktiskt bort att vara skraj.

Tempot i Geim Ă€r högt frĂ„n början till slut. Som lĂ€sare fĂ„r du vĂ€xelvis följa HP, losern som hittar en mobiltelefon och dras in i ”spelet”, samt Rebecca som Ă€r livvakt vid SĂ€po. HP fĂ„r allt svĂ„rare uppdrag via den mystiska mobilen.

Driven av Àra och pengar klÀttrar han pÄ spelets rankinglista. FrÄgan Àr hur lÄngt han Àr beredd att gÄ och vem som Àr den anonyme spelledaren. För Rebeccas del gÀller det att slÄss mot demoner i det förflutna och att försöka ta reda pÄ vem som kÀnner till hennes hemlighet.

Det ska sÀgas direkt att Geim Àr lÀttsmÀlt underhÄllning. Om du vill att en thriller ska innehÄlla poetiskt sprÄk, relationer som det slÄr gnistor om eller vackra miljöskildringar sÄ bör du lÀsa nÄgot annat. Geim Àr inte en bok som lÀmnar djupa avtryck.

DÀremot Àr intrigen lysande. SjÀlva idén Àr som gjord för att skapa spÀnning.

Anders de la Motte bjuder pÄ högt tempo och nervkittlande situationer, snarare Àn spÀnning i form av krypande oro. Jag tycker att han kunde ha byggt upp de rafflande scenerna mer och vilat lÀngre i dem för att förstÀrka dramatiken ytterligare, men allt gÄr i en rasande fart. Det Àr lÀtt att förestÀlla sig den hÀr boken som en fantastiskt bra actionfilm.

Det Àr sÀllan jag lÀst en thriller som gjort mig sÄ kluven till huvudkaraktÀrerna. HP:s röst kÀndes lÀtt irriterande innan jag vande mig. Hans perspektiv för mina tankar till ett blekt försök att efterlikna sprÄket hos Jens Lapidus karaktÀrer.

Dessutom Àr det svÄrt att kÀnna sympati för HP:s personlighet.

Han beskrivs som smart, men det visar han sÀllan prov pÄ. Med Rebecca Àr det annorlunda.

HÀr blir jag verkligen imponerad. En supercool hjÀltinna med lagom sÄrbarhet och en trovÀrdig drivkraft. Yes! För hennes skull kommer jag att lÀsa nÀsta bok ocksÄ.

Geim ger högt underhÄllningsvÀrde och Àr stark som debutroman. Den fÄr 7 kakor av 10.
LÀs den om du gillar snabba perspektivbyten, högt tempo, action och en bra story. 

InlÀgg senast uppdaterat: 3 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇