Bokrecension: Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet.

Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den, och att de har något att berätta för de levande.


Det här är den sjunde delen i Camilla Läckbergs serie om Fjällbacka och den gör mig inte besviken.

Den tryckande spänningen håller som vanligt i sig ända till den sista sidan och hur jag än försökte att komma underfund med vem som var mördaren blev jag som alltid i hennes böcker förvånad i slutet.

Det finns många spännande karaktärer i denna historia och även om det som vanligt är Patrik och Erica som är huvudpersoner så målar Camilla upp även de mindre karaktärerna på ett sätt som gör att man verkligen rycks med i berättelsen.

Ännu en bok för er deckarfantaster att ta med ut i hängmattan i sommar!

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇