Bokrecension: Fyra dagar i Kabul av Anna Tell

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Titel: Fyra dagar i Kabul
Författare: Anna Tell
Förlag: MÄnpocket
ISBN: 978-91-7503-789-9
Serie: Förhandlaren #1
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 346

Handling

Den erfarna förhandlaren Amanda Lund hamnar mitt i hetluften nÀr tvÄ svenska diplomater kidnappas i Kabul. I en kamp mot klockan jagar hon svar i en hÀrva av mord, heroin och sex. 

Under jakten pÄ kidnapparna upptÀcker Amanda att hon inte Àr ensam om att försöka hitta diplomaterna och att hon saknar nÄgon att förhandla med. 

Hemma i Stockholm stundar ett afghanskt stadsbesök. Amandas kollega Bill Ekman utreder mordet pÄ en ung man samtidigt som han hÄller departementen underrÀttade om Amandas framsteg i Afghanistan.

Men varför försöker regeringen mörka kidnappningen? Och varför hör inte kidnapparna av sig? Snart inser Amanda att den svenska ambassadören i Kabul döljer mer Àn vad hon kunnat ana. 

Kommentarer

Det hÀr mina vÀnner Àr en sÄdan dÀr bok som man inte kan sluta lÀsa, man vill bara lÀsa och lÀsa tills den Àr utlÀst. Det var hela tiden ett kapitel till, ett kapitel till och sÄ var boken utlÀst.

Fyra dagar i Kabul Àr en vÀldigt spÀnnande thriller som utspelar sig i bÄde Afghanistan och Sverige. Det Àr en bra blandning mellan bÄda lÀnder och miljöer men det Àr de delar som utspelar sig i Afghanistan som gör att den hÀr berÀttelsen sticker ut. Just miljön i Afghanistan kÀnns otroligt trovÀrdigt, och jag gillade att den utspelar sig i ett annat land Àn det jag Àr van vid.

FrÄn första sidan börjar handlingen i en rasande takt, utan att blir rörigt utan det sÀtter tonen för hur resten av boken kommer att utspela sig. Det Àr spÀnnande och intressant i stort sett hela tiden med ovÀntade hÀndelser, pÄ ett bra sÀtt.

TrÄdarna flÀtas samman pÄ ett skickligt sÀtt mot slutet. Jag har inget emot lÄnga böcker men den hÀr var perfekt lagom lÄng med sina 346 sidor, mer behövs liksom inte.

Privata relationer tar lagom mycket plats, inte för mycket utan precis lagom. I en spÀnningsroman vill jag inte ha och veta för mycket om de privata relationerna, det tar bort fokus frÄn huvudstoryn. Skönt att slippa en massa relationsdravel hÀr.

Amanda Lund Àr en karaktÀr jag tycker om och gillar frÄn första början, det Àr en karaktÀr som jag gÀrna lÀser mer om. Hon Àr en intressant karaktÀr otroligt proffsig, fÄr lite vibbar av Homelands Carrie, minus den instabila sidan som Carrie har.

Amanda Àr oroligt stabil och skÀrpt som person. Àven hennes kollega Bill som vi fÄr följa i Stockholm Àr en intressant karaktÀr som jag ocksÄ vill veta mer om.

Ser fram emot att lÀsa flera böcker i denna serie.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇