Vad kan man göra när medicinerna inte längre fungerar?

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Fuck psykisk ohälsa – vägen till bättre mående

Bryter du benet finns det inget snack om vad du behöver göra. Sök hjälp hos läkare, ta smärtstillande och låt benet läka upp. Kroppen hanterar det mesta åt dig – och allt annat sköter läkaren!

Riktigt så ser det inte ut när du har med psykisk ohälsa att göra. Plötsligt blir återhämtningsprocessen mycket mer invecklad, och ibland känns det som att det inte finns någon lösning överhuvudtaget.

I boken Fuck psykisk ohälsa – vägen till bättre mående presenteras ett alternativt förhållningssätt till att handskas med psykiska åkommor såsom ångest och depression.

Denna artikel ger dig en närmare titt på boken och dess innehåll, för att du ska kunna avgöra huruvida boken passar just din bokhylla.

Boken köper du enklast via följande länk: https://www.bokus.com/bok/9789189261853/fuck-psykisk-ohalsa-vagen-till-battre-maende/

Om författarna

Författarna till boken är Therese Albrechtson och Maria Otterling. Tillsammans har de tidigare skrivit boken Dålig mamma… eller superkvinna?

Albrechtson är en entreprenör som grundat flertalet olika företag och idag driver tre olika. Stress är en normal del av hennes vardag, och psykisk ohälsa och stress går ofta hand i hand.

Otterling är en utbildad journalist som förstår sig på det som krävs av människor i vårt moderna samhället. Pressen och stressen kan snabbt bli en tung börda att axla, vilket resulterar i ett försämrat mående.

Vad gör man när medicinerna inte längre fungerar?

I Sverige är psykisk ohälsa oerhört vanligt. Ångest och depression ökar bland unga, och omkring 40 procent av alla sjukskrivningar i Sverige har depression och ångestsyndrom som orsak.

Dessa psykiska sjukdomar är därmed några av de stora folksjukdomarna i vårt samhälle. Men vad gör man när medicinerna för ens sjukdom inte längre fungerar?

Det är något som Albrechtson tvingades klura ut när läkaren bad henne sluta med medicinerna, eftersom magen inte klarade dem något mer.

Fuck psykisk ohälsa har hon skrivit utifrån sina egna erfarenheter med depression och ångest, men längs med hennes egna erfarenheter bjuder hon dessutom på vetenskaplig fakta kring ämnet.

Vänd på den negativa spiralen

Det finns inget enkelt svar på psykisk ohälsa, utan det handlar helt enkelt om att vända på den negativa spiralen och implementera hälsosamma och långsiktiga vanor.

Att vända sig till snabbmat och dylikt när måendet sjunker kan kännas bra i stunden, men har precis motsatt effekt i långändan.

Fuck psykisk ohälsa handlar om att skapa en sund verklighet där jobb, kost, relationer, vila och motion hamnar i balans. Det är givetvis mycket lättare sagt än gjort, men med rätt attityd och rätt strategier är det fullkomligt möjligt.

Albrechtson är en prisbelönt föreläsare och författare, och kan på ett lättförståeligt och inspirerande sätt skildra för hennes besvär och det hon behövt göra för att hamna på rätt spår igen.

Sammanfattning

Fuck psykisk ohälsa rekommenderas till dig som lider av psykisk ohälsa eller som har någon närstående som gör det.

Här hittar du nämligen konkreta tips och råd om hur du kan be depression och ångest att dra åt skogen – på ett långsiktigt och hälsosamt sätt!

Tipsen i denna bok har vetenskaplig grund, men baseras även på Albrechtsons egna kamp mot psykisk ohälsa. En fantastisk bok helt enkelt!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇