Förtrollande Jane

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Förtrollande Jane
Författare: Susan Krinard, Colleen Gleason, Janet Mullany och Mary Balogh
Förlag: Harlequin

Baksidestext:
Tänk om Jane Austen hade trott på reinkarnation och vampyrer? Följ med fyra bästsäljande författare när de väcker nytt liv i några av Jane Austens mest älskade romaner.

Blod och fördom av Susan Krinard
Kulissen är nutida New York och Liz Bennett följer mr Darcy i hans jakt på ett vampyrbotemedel. Det här är bästsäljande Susan Krinards version av den klassiska berättelsen.

Northanger Castle av Colleen Gleason
Carolines besatthet av gotiska romaner visar sig vara bra träning. Speciellt när hon träffar en mystisk främling och får som uppgift att förgöra odöda. Colleen Gleason ger oss en kittlande berättelse i härlig regencymiljö .

Häxan Emma av Janet Mullany
Washington D.C. är full av underliga varelser i Janet Mullanys berättelse där Emma är en häxa med en dejtingservice för vampyrer, varulvar och andra övernaturliga varelser.

Nästan övertalad av Mary Balogh
Det här är berättelsen om Robert och Jane, och Mary Balogh, författare på New York Times bestsellerlista, förenar två älskande som har sett bortom glömskans slöja. De har fått ta del av sina tidigare misstag men är nu fast beslutna att vara tillsammans i detta livet och för alltid.

Omdöme: Jag har själv inte läst de klassiker som novellerna bygger på, men jag uppskattar dem ändå. De funkar bra i det här formatet, lagom långa och tidvis riktigt fyndiga (ursäkta det plumpa ordvalet). Språkmässigt är det inte fantastiskt, men det är ingenting jag stör mig på och boken lyckas med sitt jobb – att underhålla mig.

Betyg: 5/10

Källa: https://bookiecookiez.wordpress.com/2012/01/23/fortrollande-jane/

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇