Bokrecension: Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Titel: Förlorad Ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Serie: Fallen Ängel (eller Hush Hush)
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Crescendo
Språk: Svenska

Nora lever till början i ett lyckligt förhållande med Patch. Men med ärkeänglarnas ständigt bevakande öga blir deras förhållande inte en dans på rosor, då det är förbjudet för skyddsänglar att ha ett förhållande med sin skyddsling.

Inte nog med det så börjar Nora misstänka att Patch vill henne illa – och dessutom misstänker hon honom för att ha mördat hennes pappa! Dessutom dyker en gammal barndomsvän till Nora upp, men Nora misstänker att allt inte är som det ska med honom…

Kommentar

Det tog lång tid innan jag vågade ge mig in i den här boken.

Jag tyckte mycket om den första boken och då jag hört så mycket dåligt om den här så vågade jag inte riktigt börja på den…

Jag tyckte att boken var sådär.

De första 200 sidorna var bara tråkiga (utom de små delar där hon letar efter sin pappas mördare) för i princip alla de 200 sidor gick ut på att hon älskade Patch, hatade Patch, var besviken på Patch, Misstänkte Patch, Ångrade att hon hade gjort slut med honom osv. I början blev jag irriterad på Nora, hon gjorde slut med honom så sluta sura över att han umgås med Marcie!

Hon säger dessutom ena dagen att hon älskar honom och nästa gör hon slut med honom.

Är det verkligen kärlek?

Senare förstod jag att det kanske handlade om att hon ville skydda honom från ärkeänglarna, men jag tyckte inte att det framkom i början.

Dock tyckte jag om mysteriet med hennes pappa – som helt klart blev det som räddade boken. Även de sista 50-100 sidorna också var väldigt spännande. Detta gör att boken ändå var helt okej, om man står ut med Noras tjat om Patch hela tiden.

Boken innehöll även lite romantik och “sex”.

Jag har absolut inget emot sex i en bok – tvärt om tycker jag att det många gånger gör en bok mer levande om författaren vågar skriva om det. Men framförallt i början av boken så skrevs det om hur upphetsad Nora var och bla bla bla… 

Det blev bara ett långt förspel genom hela boken, och det blev bara tröttsamt enligt mig.

Jag gillar inte riktigt Nora som karaktär. För det första var hon och Patch bara tillsammans i ca 2 månader och när det tog slut fick hon självmordstankar. Kom igen – alla har fått sina hjärtan krossade men nog tusan tar man sig igenom det – framförallt efter ett så kortvarigt förhållande.

Jag tror säkert att Nora älskade Patch super mycket – men det går inte att leva sitt liv genom ett förhållande (om ni förstår vad jag menar). Man måste alltid komma ihåg att man är en egen person även i ett förhållande, det finns inte bara “vi” utan även “jag”.

Detta gör att Nora blir lite löjlig och en svag karaktär i mina ögon. Jag har full förståelse att man kan älska någon oändligt mycket, men att ta få självmordstankar av det, nej Nora, ryck upp dig!

Däremot gillar jag Vee väldigt mycket och hon är en fantastisk karaktär enligt mig! 
Här har Becca lyckats riktigt bra att få fram en väldigt rolig och egen karaktär! Full pott till Vee!

Vad gäller Patch så tycker jag att han är ganska intetsägande.

Jag har svårt att se hur hon kan bli så upp över ögonen kär i honom. Visst han är snygg – men jag tycker inte att han är så speciell.

Kort och gott, en helt okej bok. Jag hade ganska låga förväntningar vilket gjorde att jag inte blev så besviken när jag gillade den första så mycket. Dessutom är omslagen till dessa böcker så snygga! Snyggast är nog 3:e boken!

Inlägg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇