Bokrecension: Flykten från läger 14 av Blaine Harden

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Flykten Från Läger 14
Originalets titel: Escape from camp 14
Författare: Blaine Harden
Serie:
Språk: Svenska
Förlag: Norstedts
Sidor: 243

Handling

Shins liv kan inte liknas vid många andras, han är utifrån vad man vet den enda som fötts i ett Nordkoreanskt fångläger och lyckats fly därifrån. Under sin tid i läger 14 fick han slita hårt och blev ständigt utsatt för misshandel och tortyr.

Att sedan komma ut i världen som han tidigare knappt vetat existera blir inte direkt lätt. Det här är boken om hans liv.

Tankar om boken

Den här boken är ganska svår att likna vid andra böcker som man har läst tidigare. Berättarrösten i boken är inte Shin själv utan författaren Blaine Harden som berättar Shins livshistoria utifrån några möten som de två har haft, vilket ändå fungerar riktigt bra.

Han berättar historien kronologiskt vilket gör det lättare att förstå hur vissa händelser påverkar andra. Men det som är så fantastiskt med den här boken är hur den verkligen öppnar upp ögonen för hur situationen ser ut i Nordkorea idag.

Inte bara i fånglägren men även i själva landet. Mänskliga rättigheter trotsas varje dag och allt omvärlden gör är att bara titta på.

Jag tror nog att alla skulle behöva läsa den här boken för det går inte att själv beskriva den insikt man fick av att läsa boken, det är något som jag tror att man personligen behöver uppleva.

Betyg:
8/10. Jag rekommenderar den här boken till alla.

Inlägg senast uppdaterat: 4 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇