Bokrecension: Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Flickan utan hud
Författare: Mads Peder Nordbo
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-787-4
Serie: Grönlandsserien #1
Antal sidor: 360

Första meningen

Svetten klibbade mot huden. 

Handling

Den danska journalisten Matthew Cave flyttar till Grönland dÀr han ska rapportera om en mumie man har upptÀckt i isen. Men pÄ fyndplatsen Àr mumien borta och en vakt brutalt mördad.

Mordet Àr utfört pÄ samma sÀtt som fyra mord som skedde pÄ 1970-talet, mord som aldrig uppklarades. Matthew fÄr ovÀntad hjÀlp av en ung inuti, hennes kropp Àr fylld av tatueringar, tatueringar som döljer mycket vÀrre mÀrken pÄ hennes hud. 

Kommentar

Den hÀr danska författaren kommer nog med sÀkerhet fÄ flera av sina böcker översatta till svenska. Om jag minns rÀtt kommer del tvÄ i denna serie snart pÄ svenska. Efter att ha lÀst denna bok vill jag verkligen att lÀsa mer av denna författare.

SÄ spÀnnande att denna utspelar sig pÄ Grönland. En av de stora behÄllningarna Àr miljön, jag har nog inte lÀst nÄgon bok tidigare som utspelar sig pÄ Grönland. SÄ intressant att fÄ lÀsa om samhÀllet, ursprungsbefolkningen, traditioner, riktigt intressant.

Handlingen skiftar mellan nutid och dÄtid, blev lite rörigt ibland med de olika berÀttarrösterna, lite förvirrad blev jag av de grönlÀndska namnen, blev lite svÄrt att hÄlla reda pÄ och jag blandade ihop dem men till slut klickade Àven det.

Mot slutet blev detta en riktigt nagelbitare. En kall och karga miljö Àr en perfekt plats att lÄta mord utspela sig pÄ. Det Àr miljöerna som bidrar till att det blir sÄ rÄtt, spÀnnande och kusligt. 

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇