Bokrecension: Femtio nyanser av frihet

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: “Femtio nyanser av frihet”
Originalets titel: “Fifty shades freed”
Författare: E L James
Antal sidor: 604
Förlag: Norstedts
UtgivningsÄr: 2013
Serie: Femtio nyanser #3

OBS! SPOILERVARNING FÖR DEN SOM INTE LÄST DE TVÅ TIDIGARE DELARNA I SERIEN!

Handling frÄn förlaget

NÀr den unga litteraturstudenten Anastasia Steele trÀffade Christian Grey föll hon handlöst och de inledde ett passionerat förhÄllande. Ana blev bÄde chockad och skrÀmd av hans sexuella preferenser. Hon krÀvde mer av Christian. Fast besluten att fÄ behÄlla henne gÄr han med pÄ det.

Nu har de allt: passion, nÀrhet, rikedom och en vÀrld full av möjligheter. Ana vet att det inte kommer bli lÀtt att Àlska och leva med Christian. Hon mÄste pÄ nÄgot sÀtt dela hans livsstil utan förlora sig sjÀlv. Samtidigt mÄste Christian kÀmpa med sitt kontrollbehov och ta itu med sitt förflutna.

Just nĂ€r det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsĂ€tta Ana för det hon fruktat allra mest


Mitt omdöme

Jag kan ju börja med att sÀga att jag tillhör den skara mÀnniskor som fullkomligen Àlskade bÄde första och andra delen i den hÀr trilogin. Utan tvekan fick denna boks bÄda föregÄngare toppbetyg, det vill sÀga 5/5.

Nu nĂ€r jag Ă€ntligen fick kasta mig över tredje och sista delen blev jag inte besviken. Visst – det Ă€r inte lĂ€ngre lika mycket av “nyhetens behag”, och inte direkt lika omvĂ€lvande som Ă„tminstone den första delen i serien var. Och visst kan jag tycka att den hĂ€r boken hade kunnat kortas ner med sĂ€kert tvĂ„hundra sidor. Men jag tycker att det hĂ€r Ă€r en sagolikt vacker kĂ€rlekshistoria som faktiskt saknar motstycke.

Rent sprÄkligt Àr det, som vi redan konstaterat, inget mÀsterverk.

Men det Àr fÄ böcker som fÀnglsat mig pÄ det hÀr viset förr. Jag har inte kunnat lÀgga ifrÄn mig boken mer Àn korta stunder Ät gÄngen, och jag har stÀndigt funderat pÄ vad jag ska prioritera bort för att fÄ tid att lÀsa istÀllet.

Det tycker jag sÀger det mesta!

InlÀgg senast uppdaterat: 22 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇