Bokrecension: Fatta eld av Suzanne Collins

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Efter nÄgra spÀnnande timmar pÄ pendeltÄget mellan Stockholm Södra och Rönninge Àr andra delen i Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins, Fattaeld, nu utlÀst. 

Hungerspelen var ju en stor succé. HÀr fick vi stifta bekantskap med de bestialiska Hungerspelen för första gÄngen, dessa spel pÄ liv och död i den totalitÀra framtidsstaten Panem. Hungerspelen strÀcklÀste jag. Fatta eld har emellertid inte samma glöd (ledsen för ordvitsen).

I Fatta eld har det gÄtt nÄgra mÄnader sedan vÄr hjÀlte Katniss överlevde sitt första Hungerspel och stÀlls inför nya utmaningar. Det Àr spÀnnande och lÀttlÀst, men det lilla extra finns inte. Fatta eld har ingen edge. Det Àr snabbt och sakligt berÀttat och ganska ofta tappar jag inlevelse för att de spektakulÀra hÀndelserna staplas pÄ vartannat, speciellt i första halvan av boken.

Det Àr dessvÀrre inte heller vidare vÀlskrivet. Kanske Àr det ocksÄ för att det inte tillkommer sÄ mycket nytt som jag inte tycker att det Àr sÄ bra. Ramen sattes redan i första boken och nu vet vi premisserna. Det blir lite trÄkigt: JasÄ, kraftnÀtet Àr pÄ nu igen. Ah, Katniss ÀnvÀnder sina pilbÄgeskills för att rÀdda sitt liv.

I Hungerspelen fÀste jag mig vid karaktÀrerna, men den hÀr gÄngen berör de mig inte alls pÄ samma sÀtt, de kÀnns platta.

Som spÀnningsroman, uppföljare, och mellanbok i en trilogi, sÄ Àr Fatta eld en helt okej bok och sÀkerligen kommer jag lÀsa den tredje och sista delen nÀr den dyker upp nu i oktober. Men, ÀndÄ, Collins: kunde du inte gett boken lite mera kÀrlek och slipat lite mer pÄ storyn.

Det var ju sÄ lovande.

InlÀgg senast uppdaterat: 21 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇