Bokrecension: Farliga affärer av Ellinor Wessel

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Farliga affärer
Författare: Ellinor Wessel
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-786-4
Antal sidor: 301

Handling

Johan Wagner har utåt sett allt man kan önska sig: ett framgångsrikt bilhandelsföretag, ett lyxigt hus, en vacker fru och tre barn. När han en dag försvinner uppdagas även en älskarinna i den femton år yngre och drivna Emily Tranchell, anställd som regionchef på Porsche. 

Inget tyder på att ett brott har begåtts, men den äldre polismannen Thomas Sark blir alltmer övertygad om att något inte stämmer.

Emily och Thomas förenas i sitt sökande efter den försvunne bilhandlaren, och beträder därmed en värld som står i bjärt kontrast till den svenska idyllen. Innan de vet ordet av har de alla förvandlats till brickor i ett farligt spel, orkestrerat av makt, pengar och internationella intressen. 

Kommentar

Här kan man säga att författaren kan sina bilar. Mig säger det inte så mycket då jag inte alls är så påläst om bilars olika modeller osv, men jag fattar ju att det är “häftiga” bilar vi har att göra med här.

Den här boken skulle nog göra sig rätt snygg på film, inte en ny Fast and the Furious men skulle nog kunna bli en läcker film av det hela.

Gillar hur boken är uppbyggd även om det är något som saknar mig, karaktärerna tex tilltalar mig inte riktigt men det är en spännande och bra uppbyggd bok, jag läser gärna mer av denna författare.

Boken slutar ju verkligen med en cliffhanger.

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇