Bokrecension: Fågelfångarens son av Richard Hobert

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Fågelfångarens son
Författare: Richard Hobert
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-975-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 215

Handling

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans. 

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter.

De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få. (Goodreads.com)

Kommentarer

Den här boken dök upp här hemma som spontanpost från förlaget. Författaren till boken Richard Hobert är även manusförfattare, regissör och kompositör. Med Fågelfångarens son debuterar han som författare.

Boken är baserad på en verklig händelser som utspelar sig på Färöarna under 1800-talet.

Den gick otroligt snabbt att läsa, jag läste ut den på en dag. Dels för att den inte är så lång och för att den är skriven på ett sånt sätt att sidorna verkligen flyger förbi, den är nästan skriven som ett manus, det märks verkligen att Hobert är manusförfattare.

Kapitlen är korta och det liknar mest scener ur en film.

Jag vet egentligen inte men jag hade lite för höga förväntningar på boken, men den grep inte riktigt tag i mig så som jag hade tänkt mig och hoppats på. Intrigen är väldigt intressant, speciellt med tanke på tiden den utspelar sig.

Jag känner att jag saknar personbeskrivningarna och miljöbeskrivningarna för det är lite snålt med dem här. Men visst är det en intressant bok med en oväntad handling, otroligt snabbläst.

Filmen har svensk premiär 2019, under våren om jag inte minns fel.

Inlägg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇