Bokrecension: Fågelbovägen 32 av Sara Kadenfors

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag hörde talas om denna roman – Fågelbovägen 32 – av Sara Kadenfors när den kom ut för flera år sedan, men det har dröjt ända tills nu innan jag läste den. Det handlar om en känslomässigt tillknäppt familj, där mamman är läkare och pappan professor.

Mamma Karin arbetar på en underjordisk läkarmottagning för papperslösa och där träffar hon Katerina. Det som börjar med en gest att hjälpa, att Karin erbjuder Katerina att bo hos dom tills hon är frisk, utvecklas till ett drama där känslor av alla de slag kommer fram i dagen.  

  Vad är godhet? Varför vill man göra gott? Vad är kärlek? Sanning? Romanen visar också på ett brutalt sätt skillnaderna mellan de som har och de som inte har.  För Karin är ytan viktig, vad andra tycker och tänker om henne upptar mycket av hennes tid.

Till slut kulminerar allt i ett – antiklimax, för det är vad jag tycker om slutet. Boken i övrigt var lite slätstruken, men fastnar ändå på något konstigt sätt i en. Man reagerar. På Karin, på lögner, på förställning, på svart arbetskraft. Ens värld rubbas en aning.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇