Bokrecension: Ett tunt blått streck av Jenny Leeb

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Författare: Jenny Leeb
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2012
Serie: –
Sidantal: 325
Språk: Svenska
Originaltitel: Ett tunt blått streck
Genre: Chicklitt, kärlek, vänta barn,
Övrigt: Utläst 8 November 2014

Den här boken är en typiskt Chicklitt har jag fått reda på & för att jag inte visste vad det var innan, börjar jag med att inleda med en liten förklaring.

Chicklit – Är en bok som handlar om kvinnor mellan 20 – 30 års åldern som bor i en storstad. De riktar sig till kvinnor och är oftast skrivna av kvinnor. Kvinnorna / eller kvinnan söker oftast perfektion, som kärlek, partner, jobb osv. Omslaget är oftast rosa eller lila. I Sverige är Jenny Leeb och Denise Rudberg några av dem som skriver chicklit.

Även Marian Keyes som också skriver under den genren. Man kanske är lite ung, men chicklit är lite av en feel-good bok.

Handling:

Boken handlar om Ellen som är inköpschef på Kanal5 och ständigt singel. Hon undrar såklart varför hon aldrig träffar någon och börjar därför gå i terapi. Jens är en av Sveriges hetaste programledare. Han dejtar kollegan Tess, men det knakar i fogarna för dem. Vilket ingen vet..

Om ni inte räknat ut det, så finns det ett band mellan Ellen och Jens. Det är så att de träffas då och då, efter någon fest. (Fast i hemlighet) Men det är inget seriöst, fast de gillar varandra. Men Jens och Tess (hans kollega) bestämmer dig att de ska satsa på att vara ihop och ungefär då upptäcker Ellen att hon är gravid.

Med Jens barn. Men hon bestämmer sig (tuff som hon är) att behålla barnet och ta hand om det på egen hand. Men när hon börjar glädjas åt det händer något som vänder upp och ner på hennes liv. (och Jens)

Omdöme & tankar:

Nu var det ett tag sen jag läste boken. Men det här var en sån där feel-good bok. Även lite spännande att se hur man jobbar på en tv kanal. Här på kanal5. En bra sak var att man inte märkte av att Ellen och Jens var över 30 år, vilket gör att yngre kan läsa den! Men man kände sig lite frånvarande ibland.. men jag antecknade under läsningen att jag log väldigt många gånger. (Bra!) Sen att Jens kompis var rolig. Haha.

Sen en annan anteckning på mobilen: Jens verkade så självsäker.

Framförallt i teve-rutan. Men jag kan säga er att det var han inte alltid. Han var väldigt osäker med tjejerna han “var” med, alltså ihop & man förväntade sig liksom inte det. Så man kan inte veta hur en person är, förrän man känner den på djupet. Slut på anteckning.

Jag tror att det här är en av få böcker där killarna inte är så självsäkra. För det är oftast tjejer man läser om som inte vet vad dem ska göra eller känner. Håller ni inte med mig? Ellen i den här boken var väll inte så självsäker på insidan heller, i alla fall inte med kärlek.

Annars var hon rätt framåt och rolig. Men kul att killen för en gångs skull inte är så självsäker. Fast för det mesta så är inte killar huvudpersoner i böcker jag läser, men ändå. En helt okej bok, för att jag bara köpte den spontant på en loppis en gång! 🙂

3-4 stjärnor. Och, jag är inte så bra att fördela stjärnor.. om ni har märkt. Haha. Därför lite osäkert och oftast velar jag mellan två.

Inlägg senast uppdaterat: 22 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇