Bokrecension: Ett hål om dagen av Louis Sachar

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Den här artikel är en recension av boken Ett hål om dagen, skriven av Louis Sachar.

Louis Sachar Stanley Yelnats blir arresterad för ett brott han inte har begått. Stanley får välja på fängelse eller att åka till ett läger för ungdomsbrottslingar, han väljer Camp Green Lake.

Nu tror du att det finns en sjö där, eftersom det just heter Camp Green Lake. Men det finns ingen sjö där. Det fanns det, för väldigt, väldigt länge sedan. Det var faktiskt den största sjön i hela Texas.

Det var för hundra år sedan, nu är det bara en torr, öde slätt, och det är där Stanley kommer att tillbringa dom senaste arton månaderna. Men det är inget vanligt läger för ungdomsbrottslingar, på lägret måste man gräva ett hål om dagen.

Hålet måste vara lika djupt och brett som spadens längd, en och en halvmeter. 

Ett hål om dagen
 är en typisk ungdomsbok för både tjejer och killar den passar precis lika bra för alla. Det tyckte jag var bra, så att vem som helst ska kunna läsa boken. Man blev aldrig uttråkad av boken, jag ville bara läsa mer och mer.

Ett hål om dagen har en del spänning i sig, och ett ständigt frågetecken. Varför alla måste gräva just ett hål om dagen. Som ett mysterium, man vill bara läsa mer och mer för att få reda på det. I boken finns det sig flera olika parallella handlingar. Dom parallella handlingarna utspelar sig i olika tider. Men i slutet knyter allt ihop sig.

Det är väldigt spännande att läsa om just dom här parallella handlingarna för att man fattar att det har en koppling till huvud personen Stanley, men man förstår allt ännu tydligare i slutet av boken. “Ala pusselbitarna faller på plats.” Alla på Camp Green Lake har något gemensamt, alla tvingas åka till lägret för att dom anklagas för att ha begått ett brott.

Dom har flyttat långt från sina hem och sin familj. Det gör att boken kopplas till migration. I vissa pallarella handlingar handlar det också om handel. Boken i sin helhet var väldigt bra. Jag tyckte om den mycket. Den var både spännande, rolig, intressant och alla händelser hörde ihop.

Alla parallella handlingar var lätta att förstå och man hängde med bra. Det enda negativa med boken var att den gärna kunde vart lite längre. Den tog slut så fort!

Mitt slutbetyg på boken blir: 4/5 stjärnor 🤩

Inlägg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇