Bokrecension: Ett hål i själen av Kjetil Johnsen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Boken som jag har läst heter Ett hål i själen. Det är den första boken i serien Tre. Det finns förutom denna 9 böcker till. Författaren till boken heter Kjetil Johnsen och berättelsen utspelar sig i Norge några mil utanför Oslo, i en by som heter Dypal och det är i nutid.

Boken handlar om Vilde, som röker mest av tjejerna och som nästan hela tiden är på dåligt humör, Nora, som är den försiktigaste av dom och tittar mycket på sig själv hur hon ser ut, Benedicte är den tjejigaste och har korta kjolar och långt blondt hår, och Trine, som håller på och spelar fotboll nästan hela tiden.

I början handlar det om att det är en kille och en tjej som badar i en insjö. När dom går ut i vattnet ser dom ett lik, som är en av de fyra tjejerna. När detta har hänt går boken tillbaka 2 veckor i tiden.

I skolan har tjejerna en helt knäpp lärare, Synnove Viksveen, som är snäll mot killarna men jättedum mot alla tjejer i klassen.

Jag tyckte att boken var lite bättre än sådär, för att det var spännande, men jag kände att boken var riktad mot lite äldre, så om man är under 12 år ska man nog inte läsa den.

Boken handlar om spänning, vänskap, ensamhet och mord. När jag läste boken så ville jag veta vem som skulle bli mördad.

Av: Olivia

Inlägg senast uppdaterat: 24 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇