Bokrecension: Ett delat mysterium av Sophie Hannah

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Ett delat mysterium
Författare: Sophie Hannah
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-515-6
Original titel: The mystery of three quarters
Antal sidor: 362

Första meningen

Hercule Poirot log för sig sjÀlv nÀr hans chaufför stannade bilen med tillfredstÀllande symmetri. 

Handling

NÀr Hercule Poirot ÄtervÀnder hem efter lunch en dag finner han en arg kvinna utanför hans ytterdörr. Hon krÀver att fÄ veta varför han skickat henne ett brev som anklagar henne för mordet pÄ Barnabas Pandy. En man som hon inte kÀnner eller nÄgonsin har trÀffat. 

Poirot har sjÀlv aldrig hört talas om Barnabas Pandy och har inte anklagat nÄgon för mord. Gripen av hÀndelsen gÄr han in, bara gör att finna att han har Ànnu en besökare som vÀntar pÄ honom. Det visar sig vara en man som pÄstÄr sig ha fÄtt ett brev frÄn Poirot den morgonen som anklagar honom för mordet pÄ Barnabas Pandy. 

Kommentar

Nu lÀser jag verkligen den hÀr serien i fel ordning. Och jag som Àr sÄ noga med att lÀsa serier i ordning vet inte hur det blev sÄ hÀr, nÄja. Detta Àr alltsÄ första boken jag lÀser av Sophie Hannah.

Av de fÄ Agatha Christie böcker jag lÀst sÄ kÀnns det som att Sophie Hannah förvaltar Christies arv mycket vÀl. Som vanligt underhÄllande, spÀnnande med humor nÀr Poirot ska lista ut vem som skickat alla dessa brev. Lite trög i starten kÀnde jag men den tog sig.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇