Bokrecension: Ett amerikanskt äktenskap av Tayari Jones

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Ett amerikanskt äktenskap
Författare: Tayari Jones
Bokförlag: Forum
Ålder (vad jag tycker): Från ca 15 år
Antal sidor: 321 sidor
ISBN: 9789137153742
Goodreads-betyg: 3.96

Baksidestext

Roy och Celestial personifierar den amerikanska drömmen och bilden av det nya svarta Södern. Han är en ung affärsman, hon en lovande konstnär. Men precis när de ska inleda sitt liv tillsammans, händer något som sliter dem isär.

Roy blir anklagad för ett brott som Celestial är övertygad om att han inte har begått, och han döms till tolv års fängelse.

Trots att Celestial alltid varit självständig känner hon sig vilsen och övergiven, och när domen efter fem år upphävs och Roy kan återvända hem, är den kärlek som en gång fanns inte lika självklar. Går det att rädda ett äktenskap som berövats sitt fundament?

Vad tycker jag?

Jag tycker boken är okej. Jag hade lite svårt att komma in i boken och jag tyckte att den var lite svår att förstå. I alla fall till en början. Jag gillar bokens handling och att boken visar hur bräckligt ett äktenskap egentligen är. Jag gillar att Roy och Celestial skriver brev till varandra och att vi som läsare får reda på ganska mycket genom just breven.

Det jag hade svårt för var att boken är ganska platt. Det händer inte jättemycket och jag skulle velat ha fler händelser.

Jag brukar ju gilla böcker som handlar om fängelsen och människors livsöden. Men tyvärr var Ett amerikanskt äktenskap inte riktigt för mig.

Jag hade lite svårt Jones sätt att beskriva när det inte var brevform. Hade hela boken varit i brevform tror jag att jag hade tyckt om den mer.
Jag tycker om Roy och Celestials relation och deras resa tillsammans när Roy sitter i fängelse.

Tyvärr är boken för platt för mig och jag hade önskat att det hände mer.

Inlägg senast uppdaterat: 24 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇