Bokrecension: Eremiten av Thomas Rydahl

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Eremiten 
Författare: Thomas Rydahl
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-304-1
Serie: Erhard Jörgensen #1
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 557

Handling

PÄ en strand i turistmÄlet Fuerteventura stÄr en helt ny bil. I bagageluckan ligger en pappkasse med en liten död pojke.
Ingen saknar honom. 

Det sista Fuerteventura behöver Àr ett brutalt brottsfall som jagar ivÀg Ànnu fler turister frÄn öns vindpinade strÀnder. Den lokala polisen försöker mörka hÀndelsen, men den gamla eremiten Erhard vill inte slÀppa fallet. Han har för mÄnga Är sedan brutit med fru och barn i Danmark och livnÀr sig nu som taxichaufför och tillfÀllig pianostÀmmare för öns fÄ rika mÀnniskor. 

Den döde pojken tvingar Erhard tillbaka till livet.

Men vad kan en gammal man, en förlorare som vÀgrar att följa med i tiden och som inget vet om internet, mobiltelfoner och sociala medier göra för att lösa ett modernt mysterium med trÄdar som leder lÄngt bortom Fuerteventura?

Kommentarer

Jag har hört sÄ mycket gott om denna bok sÄ mina förvÀntningar var sÄklart höga. Visst Àr den bra men den Àr pÄ tok för lÄngsam och för lÄng för min smak. Jag har inget emot lÄnga böcker men dÄ mÄste det finnas ett driv som för handlingen framÄt.

TyvÀrr gör det inte det hÀr, den Àr för lÄngsam i tempot och det hÀnder inte sÄ mycket mÄnga gÄnger av handlingen. DÀrför kÀndes det som att historien segade sig fram. Den hade mÄtt bra av att kortas ner en aning.

Jag skulle inte heller kalla den en deckare, morden och brotten nÄr inte riktigt upp i den nivÄn.

Jag hade önskat lite mer action, nÄgot som fick pulsen att höjs pÄ mig. Huvudpersonen Erhard Àr en intressant karaktÀr visst men jag vet inte det var nÄgot med honom som jag ÀndÄ ibland hade lite svÄrt för.

Jag har andra boken hemma i denna serie, fick hem den som spontanpost av bokförlaget sÄ den kommer absolut att bli lÀst sÄ smÄningom.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇