Bokrecension: Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Ensam i Paris och andra historier
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8826-199-1
Original titel: Paris and one and other stories
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 287

Handling

Nelle Àr 26 Är och har aldrig varit i Paris. Hon har aldrig ens varit pÄ en romantisk weekend nÄgonstans.

Att Äka utomlands Àr inte riktigt hennes grej. Men nÀr Nells pojkvÀn struntar i att dyka upp vid tÄget har hon chansen att bevisa för alla inklusive sig sjÀlv att hon kan vara sjÀlvstÀndig och modig. VÀl i Paris hittar Nell en version av sig sjÀlv som hon inte visste existerade. 

I den andra kortromanen SmekmÄnad i Paris fÄr vi möta Liv och Sophie frÄn Sophies historie, mÄnga Är tidigare.

Sophie, som Àr frÄn landet, sveps med i den glamorösa Belle epoque-tillvaron i Paris, men upptÀcker att ett liv med en hyllad konstnÀr som Edouard kan vara komplicerat. Ett Ärhundrade senare följer Liv i hennes fotspÄr, efter en hastig romans blir smekmÄnaden i Paris inte riktigt sÄ romantisk som hon hoppats. 

De kortare novellerna bjuder pÄ ett galleri av kvinnor mitt i vardagslivet, dÀr stora som smÄ Àmnen blir oförglömliga historier i Moyes skickliga hÀnder. 

Mitt omdöme

Jag gillar vanligtvis inte noveller, eller gillar och gillar jag lÀser inte mycket av det dÄ det inte Àr nÄgot jag fastnat för. Jojo Moyes Àr en favorit sÄ hennes böcker Àr autobuy. Hennes böcker fÄr mig att kÀnna bÄde feel-good och sorg.

Det hÀr blev ingen favorit av hennes böcker jag lÀst och jag blir inte lika betagen men jag uppskattade ÀndÄ den hÀr boken. Hon har ju ett fantastisk sÀtt att skriva och en underbar berÀttarstil sÄ man vill ju fortsÀtta lÀsa.

I “Ensam i Paris och andra historier” fĂ„r vi ta del av tvĂ„ kortromaner och flera noveller, bĂ„da kortromanerna utspelar sig som du kan gissa i Paris, Ă€lskar Paris sĂ„ det blir extra mysigt att lĂ€sa dem. Samtliga har kvinnor som huvudpersoner.

Den historia som jag tyckte bÀst om Àr bokens titel, Ensam i Paris. Det var en typiskt Moyes bok, man vet hur det kommer att sluta men man Àlskar det ÀndÄ. Den var sÄdÀr typisk feel-good som gjorde att jag drog upp mungipan i flera leenden.

Varje historia Àr annorlunda och tar upp ett nytt Àmne.
Jag kÀnde inte riktigt att de nÄdde upp till samma nivÄ som Ensam i Paris. Men de Àr ÀndÄ fina pÄ sitt sÀtt.

InlÀgg senast uppdaterat: 5 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇