Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

Bokrecension: Ensam eller Stark av Oskar Henrikson

Beräknad lästid: 6 minuter ⏳

Att vara ensam är inte alltid lätt, men det blir inte heller enklare att vara del av en gruppdynamik som är dysfunktionell. När man kan samarbeta harmoniskt med dem som står en närmast är man som allra starkast – något som är lätt att sätta i ord, men svårt att faktiskt åstadkomma.

Det är just därför som Oskar Henrikson och ytterligare en författare av träningstipsen från Habitud tillsammans författat projektledarboken Ensam eller Stark, en praktisk handbok med hela 101 tips kring hur man skapar en arbetsmiljö som stärker teamet och höjer medlemmarnas moral.

Boken utkom i september 2017, efter ett flertal revisioner, och var resultatet av ett starkt samarbete hos teamet på Habitud.

Köp boken på Bokus.com! 👌

Enligt Henrikson själv står arbetsmiljön för mellan en femtedel och en fjärdedel av välbefinnandet, och det känns väl rätt så rimligt med tanke på hur stor andel av ens tid man faktiskt spenderar på jobbet.

Med minst fyrtio timmar per vecka vill man självklart ha en positiv omgivning som gör en glad att man tog sig ut till arbetsplatsen. Men hur lyckas man som projektledare med att leverera en sådan miljö rent praktiskt?

Denna projektledarbok, som erbjuder vetenskapligt grundade och konkreta tips, säger sig ha svaren.

101 tips – blir det för mycket?

Med över hundra olika tips, som alla skrivits av olika medlemmar på Habitud, är det rimligt att anta att boken saknar fokus. Men så är inte fallet. Detta eftersom boken är indelad i åtta olika principer, och tipsen följer strax därpå samt hänger ihop.

Det är dessutom Henrikson själv som skrivit alla introtexter till principerna, vilket lett till en sammanhängande röd tråd som löper genom hela boken.

Varje tips är resultatet av många timmars forskning kring egoism, altruism och vad som utgör en stark arbetsmiljö. Det är alltså vetenskapligt grundade tips som smidigt går att integrera i den faktiska arbetsplatsen.

Uppdelningen av boken i dessa tips innebär en tydlig struktur som är lätt att förstå sig på, vilket gör det enklare att ta till sig den nya informationen.

Åtta principer för ett framgångsrikt team

De 101 tipsen är centrerade kring åtta olika principer som man måste ha i åtanke som projektledare när man vill kultivera ett framgångsrikt team. Det handlar om tydliga mål, god kommunikation och god och rättvis delegering, bland annat.

Dessa principer redovisas på ett smidigt sätt, med konkreta exempel som stödjer lärandet. Man får exempelvis lära sig om hur koncept i Super Mario eller Lord of the Rings kan användas i den egna arbetsplatsen!

Det genomgående meddelandet i boken är regelbunden investering i den mentala hälsan och det generella välmåendet hos det egna teamets medlemmar, genom dessa åtta principer.

Katarina Blom – ytterligare en medlem i Habitud – och Oskar Henrikson, beskriver tillsammans detta som att man behöver ”psykologiska tandborstar och inte bara tandläkare”, och det känns som ett absolut klockrent budskap.

Man kan inte bara agera när det är kris; en god arbetsmiljö kräver istället ständig ansträngning och en genuin vilja att utvecklas varje dag. Men det behöver inte heller vara onödigt komplicerat – det handlar helt enkelt om god psykologisk ”hygien” på arbetsplatsen.

Egoism är största fienden

Att balansera olika egon på en arbetsplats är en naturlig del av arbetet som projektledare. I såväl stora som små team kommer det finns medlemmar som klaschar, är oense eller som helt enkelt inte passar ihop. Till följd av detta kan problematiska beteenden uppstå, såsom mobbning och skvaller, vilket sänker moralen och leder till en minskad produktivitet.

Som projektledare kan alltså egoism sägas vara ett av dem största problemen på en arbetsplats, varför Ensam eller Stark sätter ett extra fokus på hur man hanterar detta för att skapa en positiv arbetsmiljö. Det handlar om tips som att ge alla samma chans, och ta tag i saker precis när de uppstår, inte efter.

Genom att vara vaksam mot egoism kan man som projektledare minska antalet konflikter på arbetsplatsen och uppmuntra till ett bättre samarbete både inom teamet samt med utomstående grupper. Precis som boktiteln antyder är målet på alla arbetsplatser att vara stark som grupp, för annars kan man lika gärna vara ensam.

Oskar Henrikson och resten av teamet på Psykologifabriken som skrivit boken.

Summering

Ensam eller Stark är alltså en bok som har mycket att erbjuda läsaren som är projektledare eller egenföretagare. Här får man hela 101 tips, skrivna av en lång rad av olika psykologer, kring hur man kan utveckla en positiv arbetsmiljö.

Detta eftersom en positiv arbetsmiljö leder till ökad produktivitet, färre konflikter och ett generellt bättre välmående. En stark rekommendation för projektledaren som vill stärka arbetsplatsen eller hålla en redan stark arbetsplats hälsosam! Klicka här för att köpa boken på Bokus.com.

Inlägg senast uppdaterat: 27 maj, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇