Bokrecension: Eldsystrar av Susanne Boll

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Eldsystrar
Författare: Susanne Boll
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-730-8
Antal sidor: 263

Första meningen: “Hej mamma.”

Handling

Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frÄnvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berÀttigad oro.

Vera Lilja Àr en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon Àr en skicklig psykolog, men har under en tid mottagit anonyma hot som blir alltmer pÄtrÀngande. NÄgon som Àr vÄldsam, krÀnkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.

I Veras ungdom förlorade hon bÄda sina förÀldrar i en fruktansvÀrd eldsvÄda, dÀr Àven hennes syster blev svÄrt skadad. Vera har i hela sitt liv kÀnt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjÀlpa andra.

NĂ€r det visar sig att Ayana Ă€r kidnappad gör sig det förflutna pĂ„mint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sĂ€tts pĂ„ spel – det handlar om liv eller död.

Mitt omdöme

Den hÀr boken har stÄtt olÀst i min hylla pÄ tok för lÀnge sÄ Àntligen har den blivit lÀst.

Detta Àr den första boken i serien om psykologen Vera Lilja. Just Vera Lilja Àr en karaktÀr som jag genast tycker om, hon Àr trovÀrdig, sympatisk och intressant att följa bÄde i privatlivet och arbetet.

Jag blir vÀldigt nyfiken pÄ hennes relation till sin sÀrbos Alexios relation. Vad Àr det han döljer för nÄgot?

Det mÀrks att författaren har stor erfarenhet och kunskap inom psykologyrket, det fÄr hela historien att kÀnnas otroligt trovÀrdig.

Jag kÀnde dock att spÀnningen inte riktigt infann sig, det Àr absolut inget negativs men jag hade velat ha lite mer nervkittlande, men jag kommer absolut att fortsÀtta lÀsa denna serie jag har bok tvÄ olÀst i hyllan.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇