Bokrecension: Eldslandet av Pascal Engman

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Eldslandet
Författare: Pascal Engman
Förlag: Piratfölaget
ISBN: 978-91-6420-634-3
Serie: Vanessa Frank #1 
Antal sidor: 517

Första meningen

“Colonia Dignidad var en tysk koloni i södra Chile som huserade pĂ„ ett omrĂ„de nĂ€stan lika stort som Liechtenstein.”

Handling

En exklusiv klockbutik i Stockholm rÄnas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgÄngsrika finansmÀn medan deras familjer pressas pÄ pengar för att fÄ dem fria. 

I Sydamerika pÄgÄr omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mÀktiga nazistkolonierna i södra Chile. 

Polisinspektör Vanessa inser att det finns ett samband mellan hÀndelserna. Hon Àr avstÀngd frÄn sitt arbete men gÄr ÀndÄ in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha en förgreningar in i den svenska poliskÄren.  

Kommentar

Jag lĂ€ste Pascal Engmans “Patrioterna” förra hösten, tokĂ€lskade den.

“Eldslandet” har stĂ„tt olĂ€st pĂ„ tok för lĂ€nge olĂ€st men nu Ă€r den Ă€ntligen lĂ€st.

Och han har gjort det igen! Han skriver pÄ ett sÀtt som fÄngar lÀsaren frÄn första sidan. Trots bokens  tjocklek pÄ 517 sidor blir det aldrig trÄkigt eller segt. Den Àr extremt lÀttlÀst och snabblÀst eftersom det hÀnder saker hela tiden dÄ tempot Àr högt.

Det Àr brutalt, rÄtt, spÀnnande och otroligt vÀlskrivet. SpÀnnande cliffhangers som gör att man bara vill fortsÀtta lÀsa lite till, och lite till och sÄ lite till.

Likt den första boken Àr handlingen utspridd pÄ olika delar i vÀrlden och personer. Man kan sÀga att det Àr tre huvudtrÄdar, som till en första anblick inte hÀnger ihop men som sakta men sÀkert knyts ihop pÄ ett smart och lysande sÀtt, helt enkelt mÀsterligt.

Det Àr som en actionfilm, fast jag lÀser om den istÀllet för att se den.

HÀr fÄr vi Àven stifta bekantskap med polisinspektör Vanessa Frank som jag genast fattar tycke för. hon Àr en intressant karaktÀr, hon Àr verkligen inte rÀdd att gÄ sin egna vÀg och hon har otroligt mycket skinn pÄ nÀsan.

Ser fram emot att fÄ lÀsa mer om henne och att fortsÀtta lÀsa denna serie. Tack och lov slÀpps nÀsta del om ett par veckor.

InlÀgg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇