Bokrecension: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #2 av George R.R Martin

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #2
Författare: George R.R Martin
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-583-5
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 334

Handling

I ett delat VÀsteros stÀlls Aegon II och hans syster Rhaenyra mot varandra i en kamp om jÀrntronen. Det blodiga inbördeskriget kommer att bli kÀnt som Drakarnas dans, och stÀller drakar mot drakar i en maktstrid som förÀndrar vÀrlden för all framtid. 

PÄ öppna slagfÀlt och i palatsets skuggor lades vÀgen som ledde fram till Game of Thrones.

Med svÀrd och svek försvarade Targaryen sin plats pÄ tronen.

Men till vilket pris?

Mitt omdöme

Jag Àlskar den hÀr vÀrlden, jag Àlskar bokserien A song of ice and fire, jag Àlskar tv-serien,  jag Àlskar helt enkelt allt som har med detta att göra. Allt förutom sista sÀsongen i tv-serien.

Eller jag Àlskade den fram tills det allra sista avsnittet, tyckte inte den sista sÀsongen var sÄ dÄlig som sÄ mÄnga andra verkar tycka och skÀllt ut den rejÀlt. Tills sista avsnittet, assÄ besvikelsen över hur serien avslutades, jag kan knappt prata om den utan att bli upprörd.

Men nu skulle jag inte prata om tv-serien utan om den hÀr boken.

Det hÀr Àr en bok som jag rekommenderar att man lÀser parallellt med en annan bok. För det Àr mycket att ta in, mycket namn, mÄnga platser, mÄnga hus, mycket av allt helt enkelt. Men det Àr spÀnnande och intressant lÀsning.

I början och slutet av boken finns ett slÀkttrÀd, mycket tacksamt dÄ det som sagt Àr en hel del namn att hÄlla reda pÄ och mÄnga av dem heter det samma. Illustrationerna Àr fantastiska och sÄ himla fina.

InlÀgg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇